Teroristi hteli da napadnu Skoplje

Teroristička grupa koja je izvršila napad u Kumanovu planirala je da postavi eksploziv i digne u vazduh jedan od glavnih mostova u Skoplju.

Izvor: B92

Utorak, 12.05.2015.

13:38

Default images
screenshot

Kako se navodi na portalu večer.mk, to je rekao jedan od uhapšenih terorista, koji je istakao da je imao zadatak da se prebaci u Skoplje i izvrši napad.

Akcija je trebalo da bude izvedena sredinom maja, a planirano je i da u istom trenutku budu napadnuti policija, sud i bolnica u Kumanovu.

“Teroristi su plan razradili do detalja i predvideli da će u napadima stradati veliki broj ljudi. Plan je uključivao i veliku svotu novca, koja bi bila na raspolaganju teroristima za aktivnosti, kao i za nagrade u slučaju dobro obavljenog posla. Plan su osmislili lideri grupe, stanovnici Kosova, veterani paravojnih formacija, koji su posle završetka sukoba na Kosovu nastavili sa terorističkim aktivnostima”, navodi večer.mk.

Makedonski portak takođe ističe da su teroristi planirano kao svoju bazu izabrali predgrađe Kumanova, u koje su nekoliko puta dolazili, izviđali teren i pripremali se za početak akcije.

“Iznajmili su četiri kuće do kojih može da se stigne samo pešaka. Lider grupe Mirsad Ndredžaj je lično stigao u maju u taj deo Kumanova i iznajmio kuće, koje je platio po hiljadu evra za mesec dana. Nekoliko dana kasnije je kupio još jednu kuću u blizini i tu su bile smeštene velike količine oružja, kao i desetine terorista”, zaključuje se u tekstu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: