Osuđen bivši funcioner NS

Apelacioni sud u Beogradu osudio je na godinu dana zatvora nekadašnjeg člana Gradskog veća Pančeva Milanka Andrejića zbog zloupotrebe položaja.

Izvor: B92

Subota, 18.04.2015.

23:09

Default images

Prvostepenom presudom Višeg suda u Pančevu, iz aprila prošle godine, Andrejić je oslobođen krivice.

Žalbu je podneo zamenik tužioca, da bi nakon većanja Apelacioni sud ipak oglasio Andrejića krivim. Andrejić je optužen da je tokom 2009. i 2010, kao član Gradskog veća Pančeva za privredu i ekonomski razvoj, tražio novac od predstavnika nevladine organizacije „Prijatelji Pančeva“, kojoj je dodeljena organizacija Pančevačkog karnevala.

U optužnici je bilo navedeno da je Andrejić zloupotrebom službenog položaja zahtevao i primio 3.000 evra da bi odobrio da se milion dinara budžetom namenjenih za održavanje karnevala uplate na račun organizatora manifestacije.

U obrazloženju presude Apelacioni sud je naveo da je tokom postupka dokazano da je Andrejić počinio sve ono što mu je optužnicom stavljeno na teret. Andrejić je inače bio kadar Nove Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: