Nikolić od sada samo redovnim letom

Što se nas iz Predsedništva tiče, ubuduće ćemo koristiti samo redovne avionske linije, izjavila je Stanislava Pak, savetniva predsednika Srbije.

Izvor: B92

Petak, 17.04.2015.

12:22

Default images
Foto: P.Obradoviæ - Tanjug

Ona je ovo izjavila za Večernje novosti nakon što je avion kojim je predsednik Tomislav Nikolić leteo za Vatikan danas morao da se vrati u Beograd zbog kvara na motoru.

"Slavićemo ovaj dan kao drugi rođendan", rekla je Stanislava Pak, koja je bila u Vladinom avionu.

"Samo zahvaljujući velikom profesionalizmu i izuzetnom umeću našeg pilota izbegnuta je tragedija. Verujte da smo u jednom trenutku bukvalno padali kao kamen", ispričala je Pakova.

Osim šefa države i Stanislave Pak, u „falkonu” su bili i predsednikovi savetnici Ivan Mrkić, Oliver Antić i Jasmina Mitrović Marić.

"Preživeli smo pravu dramu u vazduhu i mogu da kažem da su predsednik Nikolić i njegovi saradnici nepovređeni sleteli u Beograd samo zahvaljujući neverovatnoj prisebnosti i veštini pilota i kopilota. Krenuli smo iz Beograda oko osam sati i iznenada je jedan motor, oko devet sati, otkazao. Letelica je postala nestabilna, tresla se, mi smo bukvalno leteli po avionu. Tvrdim da smo ostali živi samo zahvaljujući pilotu", ispričao je za Novosti savetnik srpskog predsednika Ivan Mrkić.

Mrkić napominje da je avion kojim su leteli star 34 godine i da je on lično, leteći njim, pet puta preživeo razne incidentne situacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

20 h

Podeli: