Petak, 17.04.2015.

12:22

Nikolić od sada samo redovnim letom

Što se nas iz Predsedništva tiče, ubuduće ćemo koristiti samo redovne avionske linije, izjavila je Stanislava Pak, savetniva predsednika Srbije.

Izvor: Veèernje novosti

Nikoliæ od sada samo redovnim letom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

Helen

pre 9 godina

Letelica Vlade Srbije je starijeg datuma proizvodnje, pa se i pored odrzavanja ne moze garantovati da se ovako nesto nece opet desiti. Sigurnije je koristiti redovne linije.

mick

pre 9 godina

imas easy jet i wiz air za 50 evrica povratna pa izvoli. a ne samo bacate novac za odrzavanje ovog debilnog aviona kao da smo amerikanci i ponovo ne radi kako valja...

Avio mehanicar u penziji

pre 9 godina

Sta panice ovi "turisti" Avion i bez jednog motora (ima ih tri) je mogao bezbedno da se spusti. Nedavno kada je bio kineski premijer sleteo je sa China air. Zasto se nije spustio u Podgoricu, Tivat, Dubrovnik

Marija

pre 9 godina

A kako se nikad ne pokvari motor na avionu kada se leti za Moskvu u posetu KGB-u , vec se samo naprasno "kvare motori" kada se leti u posetu Papi.

Po saopstenju iz kabineta kvar se desio nakon sat i kusur vremena leta a to znaci da je do Rima ostalo maltene 15-ak minuta leta i da je to maltene bio skoro najblizi aerodrom za sletanje u hitnim slucajevima.
Pa ako je toliko hitna situacija bila zar nije logicno da se sleti u taj isti Rim ili bilo koji tu najblizi aerodrom , umesto da se avion okrece i leti nazad za toliko udaljeni Beograd.

Pametnim ljudima u Srbiji je sve receno ovim mojim komentarom.

Dobro da nisu produzili pravo u Moskvu umesto za Beograd, to bi bilo logicnije.

4 banane umesto 4 ocila

pre 9 godina

svi avioni u svetu prinudno slete kada otkaze motor, samo nas leti nazad100km , a vec je bio nadomak Barija gde je mogao da sleti, A ako je ovpilot resio problem, blize mu je bilo do Rima. Pravi razlog za ovo spinovanje je to sto nije konsultovao SPC, koja je pripretila, cim je saznala iz medija, a nezgodno je otkazzti posetu pa su pribegli ovoj prici. izgleda da im je preslo u naviku, od spinovanja oko pada helikoptera.

Nikola

pre 9 godina

Treba kupiti avion za potrebe vlade,pa kakva smo mi to drzava avion nemamo da valja! Bruka i sramota,predsednik ide neispravnim avionom starim 35 godina,sta je ostalo za ostale gradjane!

Ja@YYZ

pre 9 godina

Pa sleteli su u Beograd posto su kao prethodom slucuaju obezbedili da na istom NEMA kamera i prilike da se ovo iskoristi u "promotivne" svrhe stranke.

vlada

pre 9 godina

avion moze da leti i sa jednim motorom. za hitne situacije im je bio blizi bilo koji drugi aerodrom. prica ne stima ali tako je kad mastersi daju saopstenja.

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 9 godina

Priča je krajnje NEOZBILJNA!
Dosta više LAŽI koje nam ova vlast svaki dan u svim sferama servira!
Ne znam, nije mi jasno, gde su se izgubili slobodarski geni ovog naroda, gde ponos? Nije ih ni pod Turcima izgubio, za skoro 500 godina, a sada pokunjeno, kao roblje,trpi nezabeleženo maltretiranje, i to od svojih!

Poznavalac Prilika

pre 9 godina

Avion jeste star , ali saopstenje je da je otkazao jedan motor pa onda avion propadao kao kamen , a to je se zove hitna situacija i u tom slucaju avion mora da sleti na najblizi moguci aerodrom .

Ali u ovom slucaju sa sve jednim motorom se avion navodno posle padanja kao kamen vraca iz Jadranskog mora u Beograd , umesto kao hitan slucaj da sleti na najblizi moguci aerodrom.

Dve su varijante ovog slucaja , prva varijanta moguce je da je otkazao motor ali krajnje sumnjiva varijanta da se sa samo jednim motorom umesto sletanja na najblizi moguci aerodrom ako je stvarno hitno , avion vraca u Beograd .

Druga realnija varijanta je da je KGB gubernator zaduzen za Srbiju ispred KGB i Putina , Leonid Resetnjikov naredio Tomislavu da se poseta Papi ne odrzi , pa eto nadjeno je kompromisno resenje za srpsku javnost , master iz Bajcetine je imao volju i krenuo u posetu Papi, ali je motor otkazao pa su morali da se vrate pravo u Beograd umesto da kao hitan slucaj slete na najblizi moguci aerodrom.

Zex1

pre 9 godina

Mrkic 5 puta preziveo slicne situacije! Pa ne postoji predsednik na kugli zemaljskoj koji bi mogao da me ugura u tu kamikazu posle drugog puta...

zoki

pre 9 godina

A sta je sa dva jak 40 sto se oni ne koriste. I ovaj falkon bi bio u redu da se redovno odrzava. Kod nas se resursi kpriste dokle hod mogu , bez odrzavanja a posle se kuka za novim . Da se redovno odrzava ne bi bilo tih kvarova ! Zapitajte se kako da su tramvaji dobijeni iz Svajcarske u takvom stanju ?

Ivona Dj

pre 9 godina

Sreca u nesreci je bila da avion ima tri motora, da su letilicom upravljali iskusni piloti i da su se zivi i zdravi prizemili. Ukoliko vladin avion nije bezbedan, pa naravno da je bolje ici redovnim linijama Er Srbija ih barem ima!

Žaki

pre 9 godina

Ako se problem desio iznad Jadrana, zasto se rizikovalo sa letenjem nazad cak do Beograda kada je bilo najmanje 5-6 dosta blizih aerodroma u nekoliko zemalja?
(Nenad, 17. april 2015 12:31)

Bravo Nešo. Ne znaju ni šta rade ni šta govore. Procedure su takve da u slučaju otkaza motora slećeš na prvi aerodrom koji je najbliži (u ovom slučaju Tivat, Split...) ali nema veze, nek pričaju šta hoće i rade šta hoće... navikli smo.

Laki

pre 9 godina

Krajnje je vreme da najzad shvatite da Srbija nije SFRJ, ni po povrsini, ni po broju stanovnika, ni po ekonomskoj moci. I da je dosao trenutak da se najzad prestane sa odrzavanjem institucija bivse SFRJ u obimu i dimenzijama prikladnim toj bivsoj drzavi. Konkretno tu mislim na:

1. Ogromne drzavne dinosauruse (ZTP, EPS, PTT ...) iz kojih dobar deo direktora, menadzera, sefova, referenata i ostalog administrativno-upravnog osoblja mora da leti na ulicu!

2. Grandiozne vozne parkove drzavne uprave i lokalnih samouprava, gde su automobili sa vozacem predvidjeni ne samo za ministre, vec i drzavne sekratare, pomocnike, zamenike, sefove kabineta ...

3. Namenski avion, cije koriscenje poredeci sa cenom karata u biznis klasi jednostavno nije odrzivo!

Ljudi, jedna Norveska ima svega desetak sluzbenih automobila, a drzavni sekretari idu na posao svojim kolima (sa karticom za gorivo) ili gradskim prevozom! Holandska kraljevska porodica vrlo cesto putuje sopstvenim autobusom, koji su kupili da ne bi pravili kolone od po 30 automobila i zakrcili saobracaj u mestima koje posecuju. Samo nasi ministri moraju da budu faraoni. A o crkvenim vladikama ne bih ni pricao, njima ni rimski imperatori nisu ravni!

Samo konsatujem

pre 9 godina

Ovde nesto nije jasno.U izvestaju se kaze da problem nastao iznad Jadrana.Znaci bio je blize Rimu nego Beogradu. Ako je vec bio problem mogao je prinudno da sleti u Podgorici, Dubrovniku,Splitu, Bariju, Anconi

Sabani Nonda.

pre 9 godina

Pa pobogu koliko pResednik Nikolic IMA tih savetnika, I kolika I'm je plata.
Jedino ako je drzavna tajna od koje zavisimo svi mi pa se krije, ne razumem.
I Jo's nesto, najzalosnije je DA pResednik I pored tolikih savetnika nikad nista pametno nema DA izjavi...
Mislim sta reci, stednja, kriza ovo ono a raznih tkz savetnika plus svega ostalog KO piljevine posle obrade drveta...

Pozdrav iz Vojvodine

pre 9 godina

Dobro je da je sve prošlo bez težih posledica. Nije mi samo jasno sledeće:
motor je otkazao iznad Jadranskog mora, propadali su 2km, i onda se vraćaju skroz do Beograda sa jednim motorom????
Pa jel nema ni jedan bliži aerodrom???

Aleksa

pre 9 godina

Apsolutno je neprimereno da najvisi drzavni zvanicnici nemaju adekvatna prevozna sredstva. Ko god ti ljudi bili.

Ali jos je neprimerenije da se svaki trenutak koristi za samopromociju.

(Da se razumemo, nisam simpatizer ovih.)

Ne može od babe devojka

pre 9 godina

Na žalost i tri aviona Boeing B737-300 koje AirSerbia koristi za obavljanje čarter saobraćaja u toku letnje sezone (ka 19 mediteranskih destinacija - pet zemalja: Turskoj, Grčkoj, Italiji, Španiji i Egiptu)su približno godište i u sličnom stanju.
Ministarstvo i ove sezone ucenjuje domaće turističke agencije neizdavanjem dozvola stranim aviokompanijama koje imaju daleko mlađe letelice (turski Freebird Airlines i Corendon Airlines) time primoravajući srpske turiste da lete starudijama po skupljoj ceni samo zarad očuvanja monopola AirSerbia.

gradjanin

pre 9 godina

Pitam se da li bi rizik bio manji da su sleteli na neki blizi aerodrom (Italija, Hrvatska,Crna Gora, BIH) ako je od poletanja iz Beograda vec protekao jedan sat.

ultrasrbin

pre 9 godina

Otkaz motora se desio posle sat vremena leta,a to je otprilike nekih 10-15 minuta leta od Rima. Da ne pominjem neke druge aerodrome koji su bili maltene odmah za sletanje. Umesto toga je pilot odlucio da vrati avion i da leti jos sat vremena bez jednog motora. Ako je nekom logicno neka mi objasni.

Nenad

pre 9 godina

Cestitke za pilota, najvaznije je da su svi ostali zivi i zdravi.
Sto se tice letenja redovnom linijom -toga ste trebali da se setite ranije, ali verovatno niste zeleli da letite sa "obicnim svetom".
Ako se problem desio iznad Jadrana, zasto se rizikovalo sa letenjem nazad cak do Beograda kada je bilo najmanje 5-6 dosta blizih aerodroma u nekoliko zemalja?

Goran

pre 9 godina

Cekajte malo taj avion je oko 9 vec bio na jadranu ili cak pred Rimom ako je bio sat vremena od poletanja,nemoguce da padate kao kamen a da pilot letelicu vrati cak u Beograd,ako je vanredno stanje i padate kao kamen onda se slece na oblizni aerodrom,pa cak i da je pola sata leteo u jednom prvcu avion bi bio nedge daleko od bg i tad ne bi bilo logike da se vraca u bg.Ne verujem da je bilo toliko dramaticno

Sopingujte o svom trosku

pre 9 godina

Avion je imao smisla u velikoj bogatoj Jugoslaviji iz koje se putovalo.
Sada morate koristiti redovne letove, jer ionako narod to placa.

Realan

pre 9 godina

I sad je kriv BNV zbog kvara na avionu i sto do sad nismo kupili noviji avion za potrebe predsednika i premijera? Mi smo zlobni...
I btw, mi ne placamo BNV ni dinar! Samo pare arapa! Ciscenje i ostale radnje nemaju veze sa projektom vec sa zeljom da se taj prostor ocisti... Sto je tako i tako pozitivna stvar! Svaka gradjevina na BNV se gradi od stoprocentnih para od arapa! Ko ima nesto protiv nek napise?

Toni

pre 9 godina

Resenje problema je da ne letite uopste. Kad vidim ko je sve bio u avionu, shvatim da bi Srbija imala samo stetu od njihovog pojavljivanja bilo gde. A ti Tomo, kazan, Bajcetina, vise ti i ne treba.

Goran

pre 9 godina

Cekajte malo taj avion je oko 9 vec bio na jadranu ili cak pred Rimom ako je bio sat vremena od poletanja,nemoguce da padate kao kamen a da pilot letelicu vrati cak u Beograd,ako je vanredno stanje i padate kao kamen onda se slece na oblizni aerodrom,pa cak i da je pola sata leteo u jednom prvcu avion bi bio nedge daleko od bg i tad ne bi bilo logike da se vraca u bg.Ne verujem da je bilo toliko dramaticno

ultrasrbin

pre 9 godina

Otkaz motora se desio posle sat vremena leta,a to je otprilike nekih 10-15 minuta leta od Rima. Da ne pominjem neke druge aerodrome koji su bili maltene odmah za sletanje. Umesto toga je pilot odlucio da vrati avion i da leti jos sat vremena bez jednog motora. Ako je nekom logicno neka mi objasni.

Nenad

pre 9 godina

Cestitke za pilota, najvaznije je da su svi ostali zivi i zdravi.
Sto se tice letenja redovnom linijom -toga ste trebali da se setite ranije, ali verovatno niste zeleli da letite sa "obicnim svetom".
Ako se problem desio iznad Jadrana, zasto se rizikovalo sa letenjem nazad cak do Beograda kada je bilo najmanje 5-6 dosta blizih aerodroma u nekoliko zemalja?

Toni

pre 9 godina

Resenje problema je da ne letite uopste. Kad vidim ko je sve bio u avionu, shvatim da bi Srbija imala samo stetu od njihovog pojavljivanja bilo gde. A ti Tomo, kazan, Bajcetina, vise ti i ne treba.

Ivona Dj

pre 9 godina

Sreca u nesreci je bila da avion ima tri motora, da su letilicom upravljali iskusni piloti i da su se zivi i zdravi prizemili. Ukoliko vladin avion nije bezbedan, pa naravno da je bolje ici redovnim linijama Er Srbija ih barem ima!

Poznavalac Prilika

pre 9 godina

Avion jeste star , ali saopstenje je da je otkazao jedan motor pa onda avion propadao kao kamen , a to je se zove hitna situacija i u tom slucaju avion mora da sleti na najblizi moguci aerodrom .

Ali u ovom slucaju sa sve jednim motorom se avion navodno posle padanja kao kamen vraca iz Jadranskog mora u Beograd , umesto kao hitan slucaj da sleti na najblizi moguci aerodrom.

Dve su varijante ovog slucaja , prva varijanta moguce je da je otkazao motor ali krajnje sumnjiva varijanta da se sa samo jednim motorom umesto sletanja na najblizi moguci aerodrom ako je stvarno hitno , avion vraca u Beograd .

Druga realnija varijanta je da je KGB gubernator zaduzen za Srbiju ispred KGB i Putina , Leonid Resetnjikov naredio Tomislavu da se poseta Papi ne odrzi , pa eto nadjeno je kompromisno resenje za srpsku javnost , master iz Bajcetine je imao volju i krenuo u posetu Papi, ali je motor otkazao pa su morali da se vrate pravo u Beograd umesto da kao hitan slucaj slete na najblizi moguci aerodrom.

Pozdrav iz Vojvodine

pre 9 godina

Dobro je da je sve prošlo bez težih posledica. Nije mi samo jasno sledeće:
motor je otkazao iznad Jadranskog mora, propadali su 2km, i onda se vraćaju skroz do Beograda sa jednim motorom????
Pa jel nema ni jedan bliži aerodrom???

Žaki

pre 9 godina

Ako se problem desio iznad Jadrana, zasto se rizikovalo sa letenjem nazad cak do Beograda kada je bilo najmanje 5-6 dosta blizih aerodroma u nekoliko zemalja?
(Nenad, 17. april 2015 12:31)

Bravo Nešo. Ne znaju ni šta rade ni šta govore. Procedure su takve da u slučaju otkaza motora slećeš na prvi aerodrom koji je najbliži (u ovom slučaju Tivat, Split...) ali nema veze, nek pričaju šta hoće i rade šta hoće... navikli smo.

Samo konsatujem

pre 9 godina

Ovde nesto nije jasno.U izvestaju se kaze da problem nastao iznad Jadrana.Znaci bio je blize Rimu nego Beogradu. Ako je vec bio problem mogao je prinudno da sleti u Podgorici, Dubrovniku,Splitu, Bariju, Anconi

vlada

pre 9 godina

avion moze da leti i sa jednim motorom. za hitne situacije im je bio blizi bilo koji drugi aerodrom. prica ne stima ali tako je kad mastersi daju saopstenja.

Laki

pre 9 godina

Krajnje je vreme da najzad shvatite da Srbija nije SFRJ, ni po povrsini, ni po broju stanovnika, ni po ekonomskoj moci. I da je dosao trenutak da se najzad prestane sa odrzavanjem institucija bivse SFRJ u obimu i dimenzijama prikladnim toj bivsoj drzavi. Konkretno tu mislim na:

1. Ogromne drzavne dinosauruse (ZTP, EPS, PTT ...) iz kojih dobar deo direktora, menadzera, sefova, referenata i ostalog administrativno-upravnog osoblja mora da leti na ulicu!

2. Grandiozne vozne parkove drzavne uprave i lokalnih samouprava, gde su automobili sa vozacem predvidjeni ne samo za ministre, vec i drzavne sekratare, pomocnike, zamenike, sefove kabineta ...

3. Namenski avion, cije koriscenje poredeci sa cenom karata u biznis klasi jednostavno nije odrzivo!

Ljudi, jedna Norveska ima svega desetak sluzbenih automobila, a drzavni sekretari idu na posao svojim kolima (sa karticom za gorivo) ili gradskim prevozom! Holandska kraljevska porodica vrlo cesto putuje sopstvenim autobusom, koji su kupili da ne bi pravili kolone od po 30 automobila i zakrcili saobracaj u mestima koje posecuju. Samo nasi ministri moraju da budu faraoni. A o crkvenim vladikama ne bih ni pricao, njima ni rimski imperatori nisu ravni!

Sopingujte o svom trosku

pre 9 godina

Avion je imao smisla u velikoj bogatoj Jugoslaviji iz koje se putovalo.
Sada morate koristiti redovne letove, jer ionako narod to placa.

4 banane umesto 4 ocila

pre 9 godina

svi avioni u svetu prinudno slete kada otkaze motor, samo nas leti nazad100km , a vec je bio nadomak Barija gde je mogao da sleti, A ako je ovpilot resio problem, blize mu je bilo do Rima. Pravi razlog za ovo spinovanje je to sto nije konsultovao SPC, koja je pripretila, cim je saznala iz medija, a nezgodno je otkazzti posetu pa su pribegli ovoj prici. izgleda da im je preslo u naviku, od spinovanja oko pada helikoptera.

gradjanin

pre 9 godina

Pitam se da li bi rizik bio manji da su sleteli na neki blizi aerodrom (Italija, Hrvatska,Crna Gora, BIH) ako je od poletanja iz Beograda vec protekao jedan sat.

Sabani Nonda.

pre 9 godina

Pa pobogu koliko pResednik Nikolic IMA tih savetnika, I kolika I'm je plata.
Jedino ako je drzavna tajna od koje zavisimo svi mi pa se krije, ne razumem.
I Jo's nesto, najzalosnije je DA pResednik I pored tolikih savetnika nikad nista pametno nema DA izjavi...
Mislim sta reci, stednja, kriza ovo ono a raznih tkz savetnika plus svega ostalog KO piljevine posle obrade drveta...

Nikola

pre 9 godina

Treba kupiti avion za potrebe vlade,pa kakva smo mi to drzava avion nemamo da valja! Bruka i sramota,predsednik ide neispravnim avionom starim 35 godina,sta je ostalo za ostale gradjane!

Ne može od babe devojka

pre 9 godina

Na žalost i tri aviona Boeing B737-300 koje AirSerbia koristi za obavljanje čarter saobraćaja u toku letnje sezone (ka 19 mediteranskih destinacija - pet zemalja: Turskoj, Grčkoj, Italiji, Španiji i Egiptu)su približno godište i u sličnom stanju.
Ministarstvo i ove sezone ucenjuje domaće turističke agencije neizdavanjem dozvola stranim aviokompanijama koje imaju daleko mlađe letelice (turski Freebird Airlines i Corendon Airlines) time primoravajući srpske turiste da lete starudijama po skupljoj ceni samo zarad očuvanja monopola AirSerbia.

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 9 godina

Priča je krajnje NEOZBILJNA!
Dosta više LAŽI koje nam ova vlast svaki dan u svim sferama servira!
Ne znam, nije mi jasno, gde su se izgubili slobodarski geni ovog naroda, gde ponos? Nije ih ni pod Turcima izgubio, za skoro 500 godina, a sada pokunjeno, kao roblje,trpi nezabeleženo maltretiranje, i to od svojih!

Ja@YYZ

pre 9 godina

Pa sleteli su u Beograd posto su kao prethodom slucuaju obezbedili da na istom NEMA kamera i prilike da se ovo iskoristi u "promotivne" svrhe stranke.

Zex1

pre 9 godina

Mrkic 5 puta preziveo slicne situacije! Pa ne postoji predsednik na kugli zemaljskoj koji bi mogao da me ugura u tu kamikazu posle drugog puta...

Aleksa

pre 9 godina

Apsolutno je neprimereno da najvisi drzavni zvanicnici nemaju adekvatna prevozna sredstva. Ko god ti ljudi bili.

Ali jos je neprimerenije da se svaki trenutak koristi za samopromociju.

(Da se razumemo, nisam simpatizer ovih.)

Marija

pre 9 godina

A kako se nikad ne pokvari motor na avionu kada se leti za Moskvu u posetu KGB-u , vec se samo naprasno "kvare motori" kada se leti u posetu Papi.

Po saopstenju iz kabineta kvar se desio nakon sat i kusur vremena leta a to znaci da je do Rima ostalo maltene 15-ak minuta leta i da je to maltene bio skoro najblizi aerodrom za sletanje u hitnim slucajevima.
Pa ako je toliko hitna situacija bila zar nije logicno da se sleti u taj isti Rim ili bilo koji tu najblizi aerodrom , umesto da se avion okrece i leti nazad za toliko udaljeni Beograd.

Pametnim ljudima u Srbiji je sve receno ovim mojim komentarom.

Dobro da nisu produzili pravo u Moskvu umesto za Beograd, to bi bilo logicnije.

zoki

pre 9 godina

A sta je sa dva jak 40 sto se oni ne koriste. I ovaj falkon bi bio u redu da se redovno odrzava. Kod nas se resursi kpriste dokle hod mogu , bez odrzavanja a posle se kuka za novim . Da se redovno odrzava ne bi bilo tih kvarova ! Zapitajte se kako da su tramvaji dobijeni iz Svajcarske u takvom stanju ?

mick

pre 9 godina

imas easy jet i wiz air za 50 evrica povratna pa izvoli. a ne samo bacate novac za odrzavanje ovog debilnog aviona kao da smo amerikanci i ponovo ne radi kako valja...

Avio mehanicar u penziji

pre 9 godina

Sta panice ovi "turisti" Avion i bez jednog motora (ima ih tri) je mogao bezbedno da se spusti. Nedavno kada je bio kineski premijer sleteo je sa China air. Zasto se nije spustio u Podgoricu, Tivat, Dubrovnik

Realan

pre 9 godina

I sad je kriv BNV zbog kvara na avionu i sto do sad nismo kupili noviji avion za potrebe predsednika i premijera? Mi smo zlobni...
I btw, mi ne placamo BNV ni dinar! Samo pare arapa! Ciscenje i ostale radnje nemaju veze sa projektom vec sa zeljom da se taj prostor ocisti... Sto je tako i tako pozitivna stvar! Svaka gradjevina na BNV se gradi od stoprocentnih para od arapa! Ko ima nesto protiv nek napise?

Helen

pre 9 godina

Letelica Vlade Srbije je starijeg datuma proizvodnje, pa se i pored odrzavanja ne moze garantovati da se ovako nesto nece opet desiti. Sigurnije je koristiti redovne linije.

Nenad

pre 9 godina

Cestitke za pilota, najvaznije je da su svi ostali zivi i zdravi.
Sto se tice letenja redovnom linijom -toga ste trebali da se setite ranije, ali verovatno niste zeleli da letite sa "obicnim svetom".
Ako se problem desio iznad Jadrana, zasto se rizikovalo sa letenjem nazad cak do Beograda kada je bilo najmanje 5-6 dosta blizih aerodroma u nekoliko zemalja?

Pozdrav iz Vojvodine

pre 9 godina

Dobro je da je sve prošlo bez težih posledica. Nije mi samo jasno sledeće:
motor je otkazao iznad Jadranskog mora, propadali su 2km, i onda se vraćaju skroz do Beograda sa jednim motorom????
Pa jel nema ni jedan bliži aerodrom???

vlada

pre 9 godina

avion moze da leti i sa jednim motorom. za hitne situacije im je bio blizi bilo koji drugi aerodrom. prica ne stima ali tako je kad mastersi daju saopstenja.

Poznavalac Prilika

pre 9 godina

Avion jeste star , ali saopstenje je da je otkazao jedan motor pa onda avion propadao kao kamen , a to je se zove hitna situacija i u tom slucaju avion mora da sleti na najblizi moguci aerodrom .

Ali u ovom slucaju sa sve jednim motorom se avion navodno posle padanja kao kamen vraca iz Jadranskog mora u Beograd , umesto kao hitan slucaj da sleti na najblizi moguci aerodrom.

Dve su varijante ovog slucaja , prva varijanta moguce je da je otkazao motor ali krajnje sumnjiva varijanta da se sa samo jednim motorom umesto sletanja na najblizi moguci aerodrom ako je stvarno hitno , avion vraca u Beograd .

Druga realnija varijanta je da je KGB gubernator zaduzen za Srbiju ispred KGB i Putina , Leonid Resetnjikov naredio Tomislavu da se poseta Papi ne odrzi , pa eto nadjeno je kompromisno resenje za srpsku javnost , master iz Bajcetine je imao volju i krenuo u posetu Papi, ali je motor otkazao pa su morali da se vrate pravo u Beograd umesto da kao hitan slucaj slete na najblizi moguci aerodrom.

Ne može od babe devojka

pre 9 godina

Na žalost i tri aviona Boeing B737-300 koje AirSerbia koristi za obavljanje čarter saobraćaja u toku letnje sezone (ka 19 mediteranskih destinacija - pet zemalja: Turskoj, Grčkoj, Italiji, Španiji i Egiptu)su približno godište i u sličnom stanju.
Ministarstvo i ove sezone ucenjuje domaće turističke agencije neizdavanjem dozvola stranim aviokompanijama koje imaju daleko mlađe letelice (turski Freebird Airlines i Corendon Airlines) time primoravajući srpske turiste da lete starudijama po skupljoj ceni samo zarad očuvanja monopola AirSerbia.

Goran

pre 9 godina

Cekajte malo taj avion je oko 9 vec bio na jadranu ili cak pred Rimom ako je bio sat vremena od poletanja,nemoguce da padate kao kamen a da pilot letelicu vrati cak u Beograd,ako je vanredno stanje i padate kao kamen onda se slece na oblizni aerodrom,pa cak i da je pola sata leteo u jednom prvcu avion bi bio nedge daleko od bg i tad ne bi bilo logike da se vraca u bg.Ne verujem da je bilo toliko dramaticno

Sopingujte o svom trosku

pre 9 godina

Avion je imao smisla u velikoj bogatoj Jugoslaviji iz koje se putovalo.
Sada morate koristiti redovne letove, jer ionako narod to placa.

4 banane umesto 4 ocila

pre 9 godina

svi avioni u svetu prinudno slete kada otkaze motor, samo nas leti nazad100km , a vec je bio nadomak Barija gde je mogao da sleti, A ako je ovpilot resio problem, blize mu je bilo do Rima. Pravi razlog za ovo spinovanje je to sto nije konsultovao SPC, koja je pripretila, cim je saznala iz medija, a nezgodno je otkazzti posetu pa su pribegli ovoj prici. izgleda da im je preslo u naviku, od spinovanja oko pada helikoptera.

Laki

pre 9 godina

Krajnje je vreme da najzad shvatite da Srbija nije SFRJ, ni po povrsini, ni po broju stanovnika, ni po ekonomskoj moci. I da je dosao trenutak da se najzad prestane sa odrzavanjem institucija bivse SFRJ u obimu i dimenzijama prikladnim toj bivsoj drzavi. Konkretno tu mislim na:

1. Ogromne drzavne dinosauruse (ZTP, EPS, PTT ...) iz kojih dobar deo direktora, menadzera, sefova, referenata i ostalog administrativno-upravnog osoblja mora da leti na ulicu!

2. Grandiozne vozne parkove drzavne uprave i lokalnih samouprava, gde su automobili sa vozacem predvidjeni ne samo za ministre, vec i drzavne sekratare, pomocnike, zamenike, sefove kabineta ...

3. Namenski avion, cije koriscenje poredeci sa cenom karata u biznis klasi jednostavno nije odrzivo!

Ljudi, jedna Norveska ima svega desetak sluzbenih automobila, a drzavni sekretari idu na posao svojim kolima (sa karticom za gorivo) ili gradskim prevozom! Holandska kraljevska porodica vrlo cesto putuje sopstvenim autobusom, koji su kupili da ne bi pravili kolone od po 30 automobila i zakrcili saobracaj u mestima koje posecuju. Samo nasi ministri moraju da budu faraoni. A o crkvenim vladikama ne bih ni pricao, njima ni rimski imperatori nisu ravni!

Samo konsatujem

pre 9 godina

Ovde nesto nije jasno.U izvestaju se kaze da problem nastao iznad Jadrana.Znaci bio je blize Rimu nego Beogradu. Ako je vec bio problem mogao je prinudno da sleti u Podgorici, Dubrovniku,Splitu, Bariju, Anconi

Nikola

pre 9 godina

Treba kupiti avion za potrebe vlade,pa kakva smo mi to drzava avion nemamo da valja! Bruka i sramota,predsednik ide neispravnim avionom starim 35 godina,sta je ostalo za ostale gradjane!

Žaki

pre 9 godina

Ako se problem desio iznad Jadrana, zasto se rizikovalo sa letenjem nazad cak do Beograda kada je bilo najmanje 5-6 dosta blizih aerodroma u nekoliko zemalja?
(Nenad, 17. april 2015 12:31)

Bravo Nešo. Ne znaju ni šta rade ni šta govore. Procedure su takve da u slučaju otkaza motora slećeš na prvi aerodrom koji je najbliži (u ovom slučaju Tivat, Split...) ali nema veze, nek pričaju šta hoće i rade šta hoće... navikli smo.

Sabani Nonda.

pre 9 godina

Pa pobogu koliko pResednik Nikolic IMA tih savetnika, I kolika I'm je plata.
Jedino ako je drzavna tajna od koje zavisimo svi mi pa se krije, ne razumem.
I Jo's nesto, najzalosnije je DA pResednik I pored tolikih savetnika nikad nista pametno nema DA izjavi...
Mislim sta reci, stednja, kriza ovo ono a raznih tkz savetnika plus svega ostalog KO piljevine posle obrade drveta...

Toni

pre 9 godina

Resenje problema je da ne letite uopste. Kad vidim ko je sve bio u avionu, shvatim da bi Srbija imala samo stetu od njihovog pojavljivanja bilo gde. A ti Tomo, kazan, Bajcetina, vise ti i ne treba.

ultrasrbin

pre 9 godina

Otkaz motora se desio posle sat vremena leta,a to je otprilike nekih 10-15 minuta leta od Rima. Da ne pominjem neke druge aerodrome koji su bili maltene odmah za sletanje. Umesto toga je pilot odlucio da vrati avion i da leti jos sat vremena bez jednog motora. Ako je nekom logicno neka mi objasni.

gradjanin

pre 9 godina

Pitam se da li bi rizik bio manji da su sleteli na neki blizi aerodrom (Italija, Hrvatska,Crna Gora, BIH) ako je od poletanja iz Beograda vec protekao jedan sat.

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 9 godina

Priča je krajnje NEOZBILJNA!
Dosta više LAŽI koje nam ova vlast svaki dan u svim sferama servira!
Ne znam, nije mi jasno, gde su se izgubili slobodarski geni ovog naroda, gde ponos? Nije ih ni pod Turcima izgubio, za skoro 500 godina, a sada pokunjeno, kao roblje,trpi nezabeleženo maltretiranje, i to od svojih!

Ja@YYZ

pre 9 godina

Pa sleteli su u Beograd posto su kao prethodom slucuaju obezbedili da na istom NEMA kamera i prilike da se ovo iskoristi u "promotivne" svrhe stranke.

Realan

pre 9 godina

I sad je kriv BNV zbog kvara na avionu i sto do sad nismo kupili noviji avion za potrebe predsednika i premijera? Mi smo zlobni...
I btw, mi ne placamo BNV ni dinar! Samo pare arapa! Ciscenje i ostale radnje nemaju veze sa projektom vec sa zeljom da se taj prostor ocisti... Sto je tako i tako pozitivna stvar! Svaka gradjevina na BNV se gradi od stoprocentnih para od arapa! Ko ima nesto protiv nek napise?

Zex1

pre 9 godina

Mrkic 5 puta preziveo slicne situacije! Pa ne postoji predsednik na kugli zemaljskoj koji bi mogao da me ugura u tu kamikazu posle drugog puta...

zoki

pre 9 godina

A sta je sa dva jak 40 sto se oni ne koriste. I ovaj falkon bi bio u redu da se redovno odrzava. Kod nas se resursi kpriste dokle hod mogu , bez odrzavanja a posle se kuka za novim . Da se redovno odrzava ne bi bilo tih kvarova ! Zapitajte se kako da su tramvaji dobijeni iz Svajcarske u takvom stanju ?

Aleksa

pre 9 godina

Apsolutno je neprimereno da najvisi drzavni zvanicnici nemaju adekvatna prevozna sredstva. Ko god ti ljudi bili.

Ali jos je neprimerenije da se svaki trenutak koristi za samopromociju.

(Da se razumemo, nisam simpatizer ovih.)

Marija

pre 9 godina

A kako se nikad ne pokvari motor na avionu kada se leti za Moskvu u posetu KGB-u , vec se samo naprasno "kvare motori" kada se leti u posetu Papi.

Po saopstenju iz kabineta kvar se desio nakon sat i kusur vremena leta a to znaci da je do Rima ostalo maltene 15-ak minuta leta i da je to maltene bio skoro najblizi aerodrom za sletanje u hitnim slucajevima.
Pa ako je toliko hitna situacija bila zar nije logicno da se sleti u taj isti Rim ili bilo koji tu najblizi aerodrom , umesto da se avion okrece i leti nazad za toliko udaljeni Beograd.

Pametnim ljudima u Srbiji je sve receno ovim mojim komentarom.

Dobro da nisu produzili pravo u Moskvu umesto za Beograd, to bi bilo logicnije.

mick

pre 9 godina

imas easy jet i wiz air za 50 evrica povratna pa izvoli. a ne samo bacate novac za odrzavanje ovog debilnog aviona kao da smo amerikanci i ponovo ne radi kako valja...

Avio mehanicar u penziji

pre 9 godina

Sta panice ovi "turisti" Avion i bez jednog motora (ima ih tri) je mogao bezbedno da se spusti. Nedavno kada je bio kineski premijer sleteo je sa China air. Zasto se nije spustio u Podgoricu, Tivat, Dubrovnik

Ivona Dj

pre 9 godina

Sreca u nesreci je bila da avion ima tri motora, da su letilicom upravljali iskusni piloti i da su se zivi i zdravi prizemili. Ukoliko vladin avion nije bezbedan, pa naravno da je bolje ici redovnim linijama Er Srbija ih barem ima!

Helen

pre 9 godina

Letelica Vlade Srbije je starijeg datuma proizvodnje, pa se i pored odrzavanja ne moze garantovati da se ovako nesto nece opet desiti. Sigurnije je koristiti redovne linije.