Šreder: Zapad greši u odnosu sa RUS

Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder kritikovao je politiku vlade Angele Merkel prema Rusiji, kada je reč o situaciji u vezi sa Ukrajinom.

Izvor: B92

Subota, 28.03.2015.

16:21

Default images
Foto: Beta/AP

U intervjuu za nemački nedeljnik "Špigel", Šreder je rekao da je Zapad napravio grešku kada je počeo sa pokušajima da izoluje Rusiju na međunarodnoj sceni, preneo je Tass.

"Upravo tokom krize, dijalog treba održavati", kazao je Šreder.

Bivši nemački kancelar je, takođe, dodao da je Berlin trebalo da spreči Evropsku komisiju da "razgovara o pridruženju Ukrajine Evropskoj uniji, isključivo sa Kijevom, bez uključivanja Moskve".

Zapad je uveo prve sankcije Moskvi nakon prisajedinjenja Krima Rusiji sredinom marta 2014. koje je usledilo nakon prevrata u Ukrajini u februaru 2014, navela je ruska agencija.

Nove oštrije sankcije uvedene su u julu 2014, zbog tvrdnji Zapada da je Moskva umešana u proteste na jugoistoku Ukrajine.

Kao odgovor, 6. avgusta 2014. Rusija je uvela jednogodišnju zabranu na uvoz nekih proizvoda iz Australije, Kanade, EU, SAD i Norveške.

Oštrije sankcije Rusiji usledile su u septembru i decembru 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: