Petak, 27.03.2015.

18:21

EP posreduje u Makedoniji

Evropski parlament imenovao je članove delegacije koji će posredovati u političkoj krizi u Makedoniji, objavila je danas pres služba EP.

Izvor: Tanjug

Default images

Poslanici Ričard Hauit, Edvard Kukan i Ivo Vajgl će posredovati u sporu između vladajuće partije VMRO-DPMNE i opozicionih socijalista koji već mesecima potresa Makedoniju.

Kriza je nastala kada je premijer Nikola Gruevski optužio opozicionog lidera Zorana Zaeva da uz pomoć stranih službi pokušava da nasilno obori vlast, a Zaev uzvratio objavljivanjem stenograma koji otkrivaju rasprostranjenu korupciju i zloupotrebe u vladajućoj koaliciji.

Razgovori evropskih parlamentaraca sa kolegama iz Makedonije vodiće se u ponedeljak u sedištu EP u Briselu i biće zatvoreni za javnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: