Kupio pumpu, sad mu je ne daju

Boris Kostov, preduzetnik iz Bosilegrada, u septembru prošle godine, na licitaciji je od države kupio benzinsku pumpu NIS Petrol u Bosilegradu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.03.2015.

21:46

Default images
Foto: R. Iriæ

Međutim, novi vlasnik ni do danas nije ušao u svoj posed, jer kako kaže, to mu ne dozvoljava Vladimir Zaharijev, predsednik opštine.

"Zaharijev ovom jadnom opštinom vlada 14 godina. Sada mu na mestu predsednika teče četvrti mandat. Za to vreme sve je podredio sebi i svojim privatnim interesima. Eto, u mom slučaju se stavio iznad suda i države", kaže Kostov.

On ističe da je do sada, uz pomoć svog advokata, legalnim putem sve uradio da problem reši i da na pumpi zaposli najmanje 20 radnika.

Kaže da se Zaharijev oglušio o sve njegove zahteve i da ga krivične prijave ne zanimaju.

"Pod maskom da radi u interesu građana, on ih u stvari pljačka, tako što prodajom goriva pravi ogromne malverzacije i kriminalne radnje, posebno onim koje je namenjeno u uslovima elementarnih nepogoda", tvrdi Kostov.

On kaže da je sada ceo predmet kod suda, ali se plaši da će do pravde put biti i dug i trnovit, jer je „ovaj moćnik, posle funkcije predsednika opštine, sebi pribavio u funkciju predsednika Nacionalnog saveta, čime je u Bosilegradu zaveo samovlašće i diktaturu“.

Na sve ove optužbe predsednik opštine Vladimir Zaharijev najpre konstatuje da vlasnik preduzeća „Jugturist“ Boris Kostov svojim postupcima obmanjuje medije i javnost, širi laži i neistine, kako bi javnost doveo u zabludu, a u opštini Bosilegrad napravio haos u snabdevanju gorivom.

"Neko je svojim činjenjem ili nečinjenjem, sa nekima u sprezi, pokušao da zaustavi rad jedine legalne benzinske pumpe u Bosilegradu i tako napravi haos u snabdevanju. To je cilj i to je osnovna poruka celog ovog slučaja", tvrdi Zaharijev.

On se poziva na ugovor iz daleke 1972. potpisan između tadašnje Ine iz Zagreba i ATP Bosilegrad, kojim je regulisano da, prestankom postojanja ATP Bosilegrada, pumpa i zemljište postaju opštinsko vlasništvo.

"U međuvremenu je neko, pod još nerazjašnjenim okolnostima, protivzakonito, ne konsultujući drugu stranu, NIS Petrol ili nas u opštini dozvolio da ATP Bosilegrad, pumpu stavi pod hipoteku", zaključuje predsednik Zaharijev.

On takođe tvrdi da je opština, kao pravni sledbenik, morala biti obaveštena i o licitaciji, jer joj pripada pravo "preče kupovine".

Zato su, brže-bolje, ceo postupak obustravili u katastru, kako bi sprečili "protivzakonitu prodaju" i pokrenuli tužbu protiv kupca "zbog neosnovane kupovine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: