Proširena istraga protiv Čovića

Tužilaštvo za organizovani kriminal proširilo je istragu koju vodi protiv bivšeg šefa Koordinacionog centra za KiM Nebojše Čovića i još pet osumnjičenih.

Izvor: B92

Utorak, 10.03.2015.

18:18

Default images
Foto: Beta

Oni su osumnjičeni za zloupotrebe prilikom kupovine stanova i izgradnje objekata za raseljene sa KIM.

Naredbom o proširenju istrage obuhvaćena je bivša sudija Trgovinskog suda u Beogradu Branka Krivokapić Tanasijević zbog sumnje da je izvršila krivično delo primanje mita, rekao je Tanjugu tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Inače, istraga protiv Čovića i ostalih pokrenuta je 25. avgusta 2014. godine, zbog sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica.

Terete se da su u toku 2003, 2004. i 2005. godine nezakonito prisvojili više od 850 miliona dinara, saopštilo je ranije tužilaštvo za organizovani kriminal.

Mediji su ranije preneli da je trebalo da stambeni objekti na Kosovu budu u naselju Lamela u severnoj Kosovskoj Mitrovici i da je plan napravljen 2002. godine, a ugovori su potpisani 2004. i to sa rokom izgradnje od 12 meseci.

Stanovi, međutim, nisu izgrađeni, a umesto stanova, danas je na lokaciji pređvidenoj za zgrade samo betonska ploča koju deca koriste kao igralište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: