Subota, 07.03.2015.

10:39

Uhapšeni zbog ubistva Nemcova

Anzor Gabašev i Zaur Dadajev, obojica sa severa Kavkaza, uhapšeni su jer se sumnjiče za ubistvo ruskog opozicionara Borisa Nemcova.

Izvor: B92, Rojters

Default images
Foto: Beta/AP

Privedeni osumnjičeni umešani su i u organizovanje i u neposredno izvršenje ubistva, saopštio je Istražni komitet Rusije.

Kako je saopštio šef ruske federalne bezbednosne službe Aleksandar Bortnikov o hapšenju dvojice osumnjičenih obavešten je i ruski predsednik Vladimir Putin

Osumnjičeni su mogući izvrsioci zločina, rekao ranije danas je neimenovani izvor Interfaksa, upoznat sa istragom, dodavši da je istraga odmah posle ubistva imala materijala
da otkrije izvršioce.

"Automobil u kojem su bili osumnjičeni nađen je veoma brzo, au njemu su pronađeni i biomaterijali, što je pomoglo da se uđe u trag zločincima. Osim toga, istražni organi su dobili dovoljno jasne fotografije osumnjičenih, proučivši snimke uličnih video kamera, ali i telefonskih razgovora", naveo je taj izvor.

Ipak je rano da se stavi tačka na taj predmet, naveo je on, jer treba pronaći organizatore i naručioce ubistva.

Istraga o ubistvu Nemcova traje već nedelju dana. Ruska televizija REN TV objavila je juče da su istražni organi došli do snimaka na kojima se vide dvojica osumnjičenih za ubistvo ruskog opozicionara Borisa Nemcova.

Opozicioni lider Boris Nemcov je ubijen 27. februara nedaleko od Crvenog trga u centru Moskve i to samo dva dana uoči velikog mitinga koji je pripremala opozicija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: