Vežbe ruske vojske na tri lokacije

U toku su vojne vežbe ruskih snaga u Kaljiningradu, na dalekom istoku Rusije i u Čečeniji, saopštili su ruski zvaničnici.

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2015.

14:16

Default images
Foto: Beta/AP

Združene raketne snage iz Baltičke flote počele su vežbu u ruskoj enklavi Kalinjingrad, saopštila je pres služba Zapadnog vojnog regiona pri ministarstvu odbrane.

Jedinice će sprovesti niz kompleksnih vežbi, bez korišćenja bojeve municije, navodi se u saopštenju.

Vežbe u Kalinjingradu trajaće do kraja marta, preneo je Međunarodni servis vesti Sputnjik.

Više od 2.500 pripadnika artiljerije trenutno učestvuje u velikoj vojnoj vežbi na dalekom istoku Rusije, saopštila je pres služba Istočne vojne oblasti.

U sklopu vežbe biće pucano na izolovane i grupne mete iz artiljerijskog oružja "gvozdika", "akatsija" i "giatsint", višestrukih raketnih nacača "grad" i "uragan", antitenkovskih raketnih sistema "šturm" i "konkurs" i minobacačkih sistema "sani".

Komandant raketnih i artiljerijskih snaga Pete armije Istočne vojne oblasti Sergej Ivantej izjavio je da će u vežbama biti korišćena bojeva municija.

Motorizovana prešadijska brigada smeštena u Čečeniji počela je vežbe oslobađanja grada koje su zauzele ilegalne vojne formacije uz pomoć dronova i podrške iz vazduha.

U vežbama će učestvovati 700 vojnika i oko 100 komada vojne opreme, uključujući modernizovane tenkove "T-72", helikoptere "Mi-28" i bespilotne letelice.

Vežbe na poligonu Sernovodski na ruskoj teritoriji Stavropolj trajaće do 6. marta.

Rusko ministarstvo odbrane je ranije saopštilo da vojska godišnje izvodi oko 3.500 vojnih vežbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: