"Reporter" od ponedeljka na TV B92

Od ponedeljka na Televiziji B92 u terminu od 20.30 počinje emitovanje nove emisije “Reporter”. Reč je o programu koji proizvode novinari redakcije "Insajdera".

Izvor: B92

Četvrtak, 26.02.2015.

20:55

Default images

"Reporter" je emisija koja će otvarati brojne aktuelne teme bez cenzure i autocenzure.

Prema starom pravilu redakcije da tamo gde postoje granice koje se ne prelaze počinje Insajder, nastavljaju i novi i stari članovi ovog tima, radeći novu emisiju. Pored toga, uskoro počinje i emisija “Portret”, koju rade članovi iste redakcije, ali i emitovanje novog serijala "Insajdera".

Kako je ranije najavila urednica "Insajdera" Brankica Stanković, ne samo da se Insajder neće ugasiti nego je u planu širenje takvog programa.

U redakciju Insajdera prešle su novinarke Senka Vlatkovic Odavić i Jasmina Pašić, koje su više od jedne decenije na B92 i predstavljaju, kako mnogi kažu, “staru Devedesetdvojku”.

Njih dve će, zajedno sa Irenom Stević, biti autorke nove emisije "Reporter".

"Reporter donosi potpuno drugačiji pristup, menjamo pravila, postavljamo pitanja svima i na svakom mestu, konferencije za novinare kao i drugi javni događaji više nisu mesta za promociju političara već mesta gde novinari postavljaju pitanja u interesu javnosti", kaže Irena Stević.

Autori emisije "Reporter" tako su već pokušali da prekinu praksu koja je uvedena da novinari budu pozivani na događaje na kojima nemaju prava da pitaju ništa. To je bio slučaj sa poslednjom otvorenom sednicom Vlade Srbije:

Aleksandar Vučić, premijer Srbije: Ovo je Vlada Srbije. Oprostite, molim vas, što vas upozoravam na ovu činjenicu.

Irena Stević, novinar "Reportera": Da, ali zašto smo onda pozvani mi, novinari?

Vučić: Pozvani su novinari da prisustvuju sednici Vlade, a ne da učestvuju u radu Vlade. Još niste izabrani za ministra, pretpostavljam da bih vas poznavao. Želim vam mnogo sreće u budućnosti.

"Reporter" će biti nova polusatna emisija koja će se baviti istraživanjem aktuelnih tema i događaja na drugačiji način u odnosu na do sada ponuđene programske sadržaje.

"Dakle, neće više biti tema preko kojih će moći da se prelazi ćutke, da li zbog straha, zbog nezainteresovanosti novinara, aktera tih događaja, dakle nijedna tema više neće ostati da lebdi u vazduhu, da je sustigne neki drugi događaj, spinovanje iz različitih kuhinja nego ćemo učiniti sve da svaka tema koja je interesantna društvu bude obrađena od početka do kraja. Suština je da ćemo te teme otvarati svakog ponedeljka dakle praktično neće biti teme koja će uspeti da nam promakne", objašnjava Senka Vlatković Odavić.

"Iako se uredničko prisustvo Brankice Stanković u pripremi emisije Insajder i do sada vrlo osećalo, zato što je ona praktično i osmislila, ona se posle dužeg vremena vraća novinarstvu na terenu. Mnoge stvari su joj bile onemogućene zbog toga što je dobila 24-časovno policijsko obezbeđenje, ali i pored toga sada će se u novom serijalu Insajdera potpisati kao autorka", dodaje Jasmina Pašić.

O emitovanju novog serijala "Insajdera" bićete blagovremeno obavešteni, a emisija "Reporter" biće emitovana svakog ponedeljka u 20.30 na TV B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: