Ako je KiM izuzetak, onda je i Krim

Neophodno je ponovo razmotriti i transformisati međunarodno pravo,smatra predsednik Spoljnopolitičkog odbora ruske Dume (donjeg doma parlamenta) Aleksej Puškov.

Izvor: B92

Utorak, 10.02.2015.

00:34

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

On dodaje da treba uspostaviti temeljna pravila kako bi se na odgovarajući način poštovale uspostavljene norme i izbegla praksa dvostrukih standarda.

Skrećući pažnju na događaje sa Kosovom, Puškov je rekao da je "Rusija govorila da je to Pandorina kutija", ali su joj odgovarali da je to "jedinstven slučaj", prenela je RIA Novosti.

"U tom slučaju, postoji mnogo izuzetaka, u tom slučaju možemo reći i da je Krim izuzetak i da postoji mnoštvo drugih. Zato što ako postoji jedan, uslediće i drugi izuzeci", rekao je Puškov na sednici komiteta za međunarodna pitanja Evropskog parlamenta.

Ruska agencija navodi da je zbog vremenskog ograničenja ruski poslanik završio svoje izlaganje pozivom poslanicima EP da nastave diskusiju na ruskom tlu i pozvao ih u Moskvu.

"Vi kritikujete naše postupanje, želeo bih da grupa kojih bilo poslanika EP dođe u Moskvu radi razmatranja svih tih problema", rekao je Puškov.

Puškov je, pritom, rekao da su dogovore iz Minska kršile obe strane unutarukrajinskog konflikta, preneo je TASS.

Puškov, koji je u Strazbur doputovao na poziv čelnika evropskog parlamentarnog komiteta Elmara Broka, kao primer je naveo aerodrom u Donjecku.

On je naglasio da je, prema Sporazumu iz Minska, aerodrom "trebalo da napuste" ukrajinski vojnici još u septembru prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: