Utorak, 27.01.2015.

10:34

Prekinuto izvlačenje "Er Azije"

Indonežanska vojska je obustavila operaciju izvlačenja olupine aviona "Er Azija", koji se 28. decembra srušio u Javansko more sa 162 putnika i članova posade.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta/AP

Tim koji je radio na izvlačenju olupine sa dna okeana je tri dana pokušavao da obavi taj zadatak pomoću balona za podizanje, ali bez uspeha, preneo je britanski BBC.

Indonežanski zvaničnici su dosad mislili da se u olupini nalazi još tela žrtava, ali sad kažu da izvlačenje trupa aviona ne predstavlja prioritet, s obzirom na to da se ne veruje da unutra ima još tela.

Dosad su pronađena tela samo 70 od ukupno 162 žrtve nesreće.

Sumnja se da je uzrok pada aviona "erbas 320-200" loše vreme, a istražitelji analiziraju crne kutije.

Direktor Nacionalnog komiteta za bezbednost saobraćaja Tatang Kurnijadi isključio je sabotažu i rekao da bi preliminarni izveštaj nesreće trebalo da bude podnet Međunarodnoj organizaciji za civilnu avijaciju naredne sedmice.

Potpuna analiza o tome šta je pošlo naopako na letu 8501 mogla bi da potraje do godinu dana, dodao je Kurnijadi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: