Petak, 09.01.2015.

12:53

Policija BiH prati poruke

Policija svakodnevno prati i evidentira poruke u kojima su sadržaji mržnje i podrške nasilju, a koje se objavljuju na portalima i društvenim mrežama u BiH.

Izvor: Tanjug

Default images

To je za sarajevski Dnevni avaz potvrđeno u Federalnoj upravi policije, gde su precizirali da se, uz brojne izraze osude terorističkog napada na redakciju satiričnog nedeljnika "Šarli ebdo" u Parizu, u kome je ubijeno 12 ljudi, deo korisnika društvenih mreža ne preza od najtežih reči.

"Svaka poruka koja sadrži govor mržnje, nacionalnu netrpeljivost ili određene pretnje uredno se prati, nakon čega se pravi evidencija. Međutim, teško je takve osobe odmah sankcionisati, ali ih je moguće evidentirati i sve podatke prikupljamo", rekao je Ensad Korman, u čijoj je nadležnosti ova oblast.

I u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) kažu da, u skladu sa svojim nadležnostima, postupaju u svim slučajevima u kojima postoje osnove sumnje da je počinjeno krivično delo.

S aspekta borbe protiv terorizma, SIPA prati aktivnosti na izdiferenciranim internet-stranicama i društvenim mrežama, na kojima se pojavljuju takvi sadržaji, pa u saradnji s Tužilaštvom preduzima potrebne mere, kažu iz te agencije.

Kako podseća list, izvršna direktorka Saveta za štampu BiH Ljiljana Zurovac izjavila je da su brojni internet portali i društvene mreže, čije je sedište u BiH, posle napada u Parizu bili preplavljeni stotinama poruka mržnje u kojima su se veličali teroristi i brutalna ubistva.

Upozorila je i da je zapanjujuće to što se neki od onih koji šire takav stravičan govor mržnje na Fejsbuku potpisuju punim imenom i prezimenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: