Sreda, 31.12.2014.

15:46

"Putnici bez sigurnosnih prsluka"

Zvaničnik indonežanske službe za spasavanje rekao je da nijedna od pronađenih žrtava aviona "Er Azije" nije nosila prsluk za spasavanje.

Izvor: Tanjug

Default images

"Nije bila nijedna žrtva koju smo pronašli, a da je nosila prsluk za spasavanje", rekao je Tatang Zaenudin, zamenik šefa za operacije u indonežanskoj službi za potragu za spasavanje.

On je precizirao da je jedno telo pronađeno u 8.20, a prsluk za spasavanje u 10.32 časova po lokalnom vremenu, preneo je Rojters.

Kako prenosi AP, loše vreme praćeno jakom kišom i vetrom je tokom dana ometalo napore spasilaca da izvuku žrtve.

Prethodno je pronađeno sedam tela, uključujući stjuardesu u crvenoj uniformi Er Azije, rekao je za američku agenciju zvaničnik indonežanske službe za potragu Henri Bambang Soelistjo.

Sonar je takođe identifikovao nešto što je ličilo na velike delove aviona, ali jake struje su pomerale ostatke aviona.

Vremenski uslovi sprečavali su ronioce da zarone u Javansko more, a helikopteri su uglavnom ostali na kopnu, ali 18 brodova je nastavilo potragu u suženoj oblasti, a četiri od sedam tela je izvučeno u sredu pre nego što je potraga za taj dan obustavljena.

Indonežanska Meteorološka i geofizička agencija predvidela je da će se vremenski uslovi pogoršati i da će jaka kiša trajati do petka.

Prema rečima indonežanskog zvaničnika Sunarbovo Sandija, koji koordiniše spasilačkom operacijom u Pangkalan Bunu na ostrvu Borneo, izgleda da su morske struje odnele olupinu 50 kilometara od jučerašnje lokacije.

"Očekujemo da će tela biti izbačena na plaže", dodao je on.

Prva dva tela žrtava iz aviona "Er Azije" koji je nestao u nedelju ujutru dopremljena su ranije danas u indonežanski grad Surabaja, gde čekaju rođaci stradalih putnika.

Avion sa 162 putnika i članova posade nestao je u nedelju ujutro usled loših vremenskih uslova na letu od indonežanskog grada Surabaja do Singapura.

U avionu je bilo 137 odraslih putnika, sedamnaestoro dece i jedno odojče, kao i dva pilota i pet članova posade.

Nije još jasno šta se dogodilo sa avionom, ali poslednja komunikacija sa kontrolom leta bila je molba pilota da mu se odobri da leti na većoj visini kako bi izbegao loše vreme. Kad je to odobreno, nije bilo odgovora iz aviona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: