"Vučić vređa inteligenciju građana"

Predsednik DS Bojan Pajtić optužio je Vladu Aleksandra Vucića da lažnim obećanjima i neistinama ponižava i vređa inteligenciju građana Srbije.

Izvor: B92

Subota, 13.12.2014.

14:08

Default images

Pajtić je na sednici Glavnog odbora stranke rekao da se u Srbiji stvara atmosfera lažnih obećanja, socijalnog i ekonomskog beznađa, navodeći da tu atmosferu proizvodi predsednik Vlade i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.

Lider DS-a je ocenio da ta stranka nema prava da prikriva činjenicu da je, kako je naveo, ogromna većina medija pod cenzurom ili autocenzurom.

"Umesto da se kaže da je situacija alarmantna čitamo da su se protiv (Ministra za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra) Aleksandra Vulina okomile ili urotile sve zapadne sile. Mediji se bave razbibrigom i šminkanjem srpske stvarnosti", kazao je Pajtić.

Lider DS je istakao da nema razloga da se krije da su članovi te stranke na udaru vlasti, da se privode, da se krši pretpostavka nevinosti, precizirajući da je 76 članova DS u protekle dve godine bilo u pritvoru, a da je pokrenut samo jedan sudski postupak.

On je istakao da nema reformi i napretka u društvu bez obrazovanih ljudi, ali kako je istakao, oni neće saradnju sa Vučićem.

Prema Pajtićevim rečima obrazovani ljudi i stručnjaci od njega (Vučića) "dobijaju ponižavanja, smanjenje plata... a u Vladi se nalaze oni koji su kupili diplome".

Lider DS je rekao da ta stranka neće glasati za budžet za narednu godinu zato što je izrazito restriktivan tamo gde ne treba da bude navodeći da se njime smanjuju plate i penzije, subvencije u poljoprivredi i da je izgrađen na "lažnim optimističnim projekcijama".

On je kritikovao vladu za situaciju koja je, kako je istakao, alarmantna i u kojoj je narušeno dostojanstvo države i građana, jer, kako je rekao, zbog samanjenja plata, u Srbiji će lekar koji dobije 58.000 dinara mesečno gledati da ode gde god ga put nanese, a slično će uraditi i medicinske sestre, nastavnici, policajci.

"Zalagenje Vlade protiv sive ekonomije je deklarativno. Vlada jednu stvar govori, a na drugi način se ponaša u realnom životu", ocenio je Pajtić istakavši da je obećanje Vučića da će do kraja 2014. godine građani osetiti reforme i živeti bolje, za sedam miliona građana "novo poniženje".

Pajtić je među "lažnim" naveo i obećanja premijera Vučića da će korupcija biti manja, da će biti otvorena nova radna mesta i da neće biti zaduživanja.

"Obećali su veću proizvodnju, a na indeksu konkurentnosti Srbija je iza Kenije", rekao je Pajtić.

Kako je ocenio lider DS, neprihvatljivo je da pravosuđe ne radi tri meseca zbog "tvrdoglavosti jednog čoveka".

"Srbiji i njenim građanima treba vratiti dostojanstvo. Vraćanje dostojanstva nije moguće bez intelektualaca i srednjeg sloja. Vraćanje dostojanstva nije moguće bez DS", ocenio je Pajtić.

SNS se nakon Pajtića oglasila i ocenila da je lider DS i vojvođanski premijer "po ko zna koji put pokazao da je sposoban samo za beskorisne stvari".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

255 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: