Pariz: Otet student iz S.Koreje

Francuska policija istražuje nestanak severnokorejskog studenta, a sumnja se da iza njegovog kidnapovanja stoji zvanični Pjongjang.

Izvor: B92

Petak, 21.11.2014.

17:51

Default images

Kako prenose svetski mediji, postoje strahovanja da je student, identifikovan samo kao Han, odveden u Severnu Koreju da bi bio pogubljen.

Njega su navodno kidnapovali severnokorejski agenti, ali je on uspeo da pobegne na aerodromu, međutim od njega nema ni traga ni glasa već 15 dana.

“Pitao sam studente i osoblje fakulteta za Hana, ali niko ga nije čuo ni video u poslednje dve nedelje“, naveo je neimenovani izvor iz programa koji omogućuje severnokorejskim da se edukuju u Francuskoj.

Han je sin pomoćnika Džang Song-teka, Kimovog ujaka koji je u decembru prošle godine pogubljen, iako je u vreme vladavine Kima starijeg smatran drugim čovekom države.

List “L Parizijen“ navodi da je nestalo još devetoro severnokorejskih studenata, međutim, oni su se pojavili živi i zdravi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: