"Sarađujemo sa Rusijom, idemo u EU"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Londonu da Srbija želi da zadrži dobre odnose sa Rusijom, ali da ne menja svoj cilj, put ka Evropskoj uniji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.10.2014.

20:45

Default images

On je posle održanog predavanja na LSE odgovarao na pitanja studenata, a neka od njih su se odnosila na cenzuru u medijima, odnose Srbije i Albanije, te na gostovanje predsednika Rusije Vladimira Putina u Beogradu.

”U Srbiji nema cenzure, a lako me je napasti zbog moje prošlosti. Čujem ozbiljne optužbe za koje ne postoje dokazi”, rekao je Vučić.

Predsednik Vlade je istakao da je srpska policija uhapsila sve odgovorne za napade na objekte koji su u vlasništvu Albanaca, a koji su se dogodili posle nereda na fudbalskoj utakmici reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu.

“O srpsko-albanskim odnosima treba da govorimo bez ostrašćenosti, treba da se fokusiramo na povezivanje naših ekonomija”, istakao je Vučić.

Kada je reč o poseti Vladimira Putina Beogradu, Vučić je rekao da je "uloga Rusije u oslobađanju Beograda veoma očigledan razlog zbog čega smo pozvali Putina na paradu".

"Želimo da zadržimo dobre odnose sa Rusijom, ali to neće promeniti strateški cilj - a to je pristupanje EU", istakao je Vučić.

On je takođe rekao i da će na budućnost zemalja Zapadnog Balkana presudnog uticaja imati ekonomija, a ne politika.

Razgovor premijera Vučića sa studentima LSE prekinuo je Nikola Sandulović, nekadašnji član obezbeđenja premijera Zorana Đinđića.

Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Londonu, tokom koje će se sastati s britanskim ministrom spoljnih poslova Filipom Hamondom i gradonačelnikom Londona Borisom Džonsonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: