Na Kopu minus, u Sjenici 27cm snega

U Srbiji je najhladnije na Kopaoniku, gde su u 14 časova izmerena minus dva stepena, a u mnogim mestima trenutno padaju sneg, susnežica i kiša.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.10.2014.

08:11

Default images

Na Kopaoniku u 14 sati debljina snežnog pokrivača iznosila je 21 centimetar, a slab sneg nastavio je da pada.

Dežurni u meteorološkoj stanici na toj planini Jasmina Krstojević kaže i da je izmerena temperatura od minus 2 stepena Celzijusovih, a da duva severni vetar brzine dva do četiri metra u sekundi.

"Vidljivost iznosi do 500 metara, a slab sneg pada i dalje", izjavila je ona Tanjugu.

U Sjenici je izmeren sneg visok 27 centimetara, na Zlatiboru 20, Kopaoniku 19, a na Crnom Vrhu snežni pokrivač visok je četiri centimetra, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Sneg umerenog intenziteta trenutno pada na Crnom Vrhu, a slab sneg pada na Kopaoniku i u Vranju, dok u Leskovcu veje susnežica.

Kiša umerenog intenziteta trenutno pada u Kikindi, Kuršumliji, Ćupriji i Zaječar, a slaba kiša pada na Paliću, u Zrenjaninu, Banatskom Karlovcu, Loznici, Valjevu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Velikom Gradištu, Negotinu, Kraljevu, Kruševcu i Nišu.

Najtoplije je na Paliću, u Somboru, Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi, Banatskom Karlovcu, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Beogradu, Smederevskoj Palanci, Velikom Gradištu i Negotinu, gde je izmereno osam stepeni.

U Kragujevcu i Ćupriji je izmereno sedam, Kraljevu, Kruševcu i Zaječaru šest, Požegi pet, Kuršumliji četiri, Nišu i Dimitrovgradu tri, na Zlatiboru, u Sjenici, Leskovcu i Vranju dva, a na Crnom Vrhu nula stepeni.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno i malo toplije vreme, u većem delu dana suvo i u većini mesta sa dužim sunčanim intervalima i maksimalnom temperaturom od osam do 13 stepeni.

Kako je saopštio ranije danas RHMZ, ujutro se u severnim, a kasno posle podne u južnim i istočnim predelima, očekuju mestimično kiša, a na visokim planinama i sneg.

Vetar će biti slab i umeren, istočnih pravaca, a minimalna temperatura vazduha iznosiće od nula do osam stepeni.

I u Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i malo toplije vreme, sa slabim i umerenim vetrom istočnih pravaca.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće oko šest, a maksimalna oko 12 stepeni.

U upozorenju za područje Srbije do 25. oktobra navedeno je da se danas obilnije padavine očekuju u južnim, istočnim i severnim krajevima, oko 30 litara po kvadratnom metru za 12 časova.

Na planinama se očekuje dalje povećanje visine snežnog pokrivača.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 31. oktobra, u subotu biti umereno oblačno, u većem delu suvo vreme.

Kiša se mestimično očekuje uglavnom u istočnim i južnim krajevima, a na visokim planinama susnežica i sneg.

Od nedelje do kraja perioda jutra će biti hladna, mestimično sa slabim mrazem.

Tokom dana preovlađivaće sunčano vreme sa temperaturom vazduha ispod i oko prosečnih vrednosti.

Za dane vikenda u Podunavlju će biti umeren, povremeno i jak jugoistočni vetar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: