VCG od Đukanovića traži povišicu

Sindikat odbrane i Vojske Crne Gore (SOVCG) uputio je premijeru Milu Đukanoviću inicijativu za pokretanje pregovora o povećanju zarada zaposlenima u vojsci.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.09.2014.

12:06

Default images

Oni su iznova ukazali na težak materijalni položaj u tom resoru.

Zahtev je predsedniku vlade upućen nakon što sindikat nije dobio odgovor na ranije poslatu inicijativu ministru odbrane Milici Pejanović Đurišić, prenosi Radio televizija Crne Gore.

Sindikalci su sigurni da će se Đukanović složiti sa njima da zaposleni u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore zaslužuju da se krajnje ozbiljno razmotri materijalna situacija u kojoj se nalaze i u skladu sa utvrđenim stanjem zajednički potraže rešenje, kako bi se stanje popravilo u skladu sa realnim mogućnostima.

Predsednik SOVCG Nenad Chobeljić je u pismu istakao da je taj sindikat u kontinuitetu, od osnivanja 2010, ukazivao i upozoravao na težak materijalni položaj zaposlenih u vojsci.

"Ukazivali smo i na brojne druge probleme koji su dodatno otežavali i onako težak položaj, poput oduzetog prava na plaćeni prekovremeni i noćni rad, rada neradnim danima i praznicima, nepostojanja kolektivnog osiguranja zaposlenih, neplaćganja potražanja zaposlenih, stambenih problema...", navodi Čobeljić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: