Utorak, 16.09.2014.

23:36

Traže se "leteći sveštenici"

Poljska policija traga za četvoricom mladića koji su prerušeni u sveštenike skočili padobranima sa Palate nauke i kulture u Varšavi.

Izvor: Beta

Default images

Mladići su skok s najstarijeg varšavskog nebodera, kopije socrealističke zgrade Univerziteta Lomonosova u Moskvi, izveli još pre mesec dana, ali tek danas, kada su snimak preneli i poljski mediji, za njih se zainteresovala i policija.

Četvorica Poljaka obukla su se u svešteničke mantije, kako bi neprimećeno mogli da prošvercuju padobrane, što im je pošlo za rukom, a na vrhu zgrade, na vidikovcu za turiste, zaključali su se u toalet, presvukli i pred iznenadjenim turistima skočili u ambis.

Uprava Palate kulture i nauke je danas saopštila da niko od nje nije tražio dozvolu za skok, a i da jeste, sasvim sigurno je ne bi dobio, prenela je poljska televizija TVN24.

Varšavska Palata kulture i nauke koja je, kao poklon bratskih sovjetskih naroda, otvorena kao najviša zagrada Varšave 1955. godine, na poslednjem, 30. spratu, na visini od 114 metara ima vidikovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: