Saslušanje napadača, Nemcu bolje

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu će biti saslušane tri osobe povezane sa napadom na nemačkog državljanina, a njima u ponedeljak uveče ističe pritvor.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.09.2014.

16:20

Default images

Mladić koji je napadnut u subotu je za sada stabilno, u posetu su mu došli roditelji i razmatra se njegovo prebacivanje u Nemačku na dalje lečenje.

Denis H. je došao u Beograda na Konferenciju o pravima seksualnih manjina, a napadnu je ispred kioska brze hrane na Zelenom vencu.

Snimak sigurnosne kamere pokazuje čak i da je mladi Nemac pomagao radnici da čisti ispred kioska dok je čekao, a onda je napadnut s leđa, zadobio je udarac u glavu i bez svesti je pao na pločnik.

U bolnicu je primljen s povredama opasnim po život, osumnjičeni su privedeni u subotu, ali još nema zvaničnog podatka o tome šta je bio motiv napada, postoje samo nagađanja, među kojima i to da se osumnjičenima nije dopalo to što je stranac.

Najozbiljnije posledice napada snosiće Denis H., ali postoji mogućnost i da građani Srbije ponovo iz budžeta plaćaju bahatost i iživljavanje pojedinaca, poput prošlog puta u slučaju Miladina Kovačevića, zbog koga smo dali milion dolara.

Za zločin iz mržnje zakon propisuje obavezno strože kažnjavanje. Istragu u ovom slučaju vodi Više javno tužilaštvo, koje će odlučivati i o kvalifikacijama dela i o eventualnom pritvoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: