Ebot pooštrava kontrolu aerodroma

Nove protivterorističke jedinice, koje rade na dva australijska aerodroma u Sidneju i u Melburnu, već su presrele jednu sumnjivu osobu, rekao je Toni Ebot.

Izvor: B92

Sreda, 27.08.2014.

09:50

Default images

Australijski premijer je naveo da će takve protivterorističke jedinice biti uvedene na svim australijskim međunarodnim aerodromima, a da će takođe na svim tim aerodromima biti uvedena biometrijska kontrola putnika.

"Obavešten sam da su te nove jedinice već presrele najmanje jednu sumnjivu osobu. Ova vlada, a siguran sam i ovaj parlament, uradiće sve što je razumljivo neophodno kako bi održali našu zemlju bezbednom", rekao je Ebot u obraćanju australijskom parlamentu.

Australijska Služba za carinu i zaštitu granice za sada nije saopštila detalje o sumnjivoj osobi koja je presretnuta na aerodromu niti o tome da li je protiv osobe podignuta optužnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: