Loznica:Vanredna odbrana od poplava

Gradski štab za vanredne situacije u Loznici doneo je naredbu o vanrednoj odbrani od poplava zbog jučerašnjeg nevremena koje je nanelo veliku materijalnu štetu.

Izvor: B92

Sreda, 06.08.2014.

10:58

Default images

Šteta je naneta domaćinstvima i infrastrukturi u Loznici i Banji Koviljači.

Intezivna kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom na široj teritoriji Loznice doveli su do izlivanja reke Štire.

Po informaciji lozničke Meteorološke stanice, juče je od 16 do 20 sati palo 47 litara kiše po kvadratnom metru.

Kišna kanalizacija nije mogla da prihvati toliku vodu, te je bujica ušla u službu Medicine rada Doma zdravlja "Dr Milenko Marin", u naselju Gradilište, odakle su noćas u Sportski centar Lagator prebačeni članovi 19 najugroženijih domaćinstava.

Reka Štira je u gornjem toku prodrla u oko 100 kuća naselja Voćnjak i Paskovac, odnela dva mosta, a u samom gradu ušla u više stambenih objekata i prodavnica.

Po informacijama Gradskog štaba za vanredne situacije, bujični potoci su u Banji Koviljači oštetili lokalne puteve, voda je prodrla u stambene objekte, Specijalnu bolnicu, pojavila su se i nova klizišta.

Uvedeno je neprekidno dežurstvo u Operativnom centru Gradskog štaba, a spasilačke ekipe prate stanje jer su hidrološke prilike i dalje nestabilne.

Teška situacija je i u BiH, gde je, posle jučerašnjeg nevremena, poplavljeno nekoliko gradova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: