Nevreme preti Hrvatskoj, ali i nama

Hrvatski meteorolozi objavili su crveno upozorenje, koje znači da će vreme u sredu biti izuzetno opasno. Posle podne nevreme i u Srbiji.

Izvor: B92

Utorak, 29.07.2014.

23:49

Default images

U Hrvatskoj se očekuju jaki pljuskovi s grmljavinom, obilna kiša, grad, snažan vetar, pa čak i mogućnost pojave pijavica.

Crveni alarm znači da se očekuje izuzetno opasno vreme, velika šteta i nezgode na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život, pojašnjavaju hrvatski meteorolozi. Nepogode se očekuju ujutru najpre na području Istre i severnog Jadrana.

Kasnije posle podne i uveče nevreme će zahvatiti i Srbiju, kaže za B92 meteorolog Đorđe Đurić.

“Na nivou cele Srbije u toku večeri i noći očekuju se obilnije padavine pljuskovitog karaktera, a lokalno će biti i grmljevinskih nepogoda poput onih koji su se dešavali prethodnih dana. Znači, to su nepogode na malom prostoru, ali mogu biti vrlo jake i doneti obilnije pljuskove, lokalne pojave grada i olujnog vetra", navodi on.

" U kratkom vremenskom intervali postoji mogućnost da padne i preko 20, pa i 30 milimetara kiše po metru kvadratnom, što bi lokalno dovelo do kratkotrajnih poplava ili bujica na manjim bujičnim tokovima“, objašnjava Đurić.

“Opasnost postoji na nivou cele Srbije, ali tačnija lokacija tih nepogoda se može odrediti svega dva do tri sata ranije. Inače, na nivou cele zemlje postoji opasnost od obilnijih pljuskova i lokalnih nepogoda. Prvo u zapadnim i severozapadnim, a kasnije tokom noći, i u četvrtak, i u istočnim i jugoistočnim delovima zemlje“, dodaje on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: