Utorak, 15.07.2014.

18:44

SAD: Dodik ne zavređuje odgovor

Američka ambasada u BiH ocenila da izjave Milorada Dodika, kojima je izvređao otpravnika poslova Ambasade SAD u BiH Nikolasa Hila ne zavređuju odgovor.

Izvor: Beta

Default images

Kancelarija za odnose s javnošću američke ambasade u Sarajevu navela je da je Hil na Američkom univerzitetu u Tuzli u subotu održao govor u kojem je, na osnovu sopstvenog iskustva u regiji, govorio o problemima s kojima se zemlja suočava, posebno o korupciji.

"Vlada SAD i njeni predstavnici stalno govore da su nacionalizam i korupcija medju najvećim problemima u BiH, zato je zanimljivo da su izjave otpravnika poslovnika Hilla, ostavile tako snažan utisak na Dodika i njegove saradnike", naveli su iz američke Ambasade.

Zbog velikog interesovanja koje postoji u zemlji za problem korupcije, kako je navedeno, pozdravljen je Dodikov angažman u toj diskusiji, koji će, kako se nadaju, rezultirati značajnijim nastojanjima da se reši problem korupcije.

Dodik je ranije danas nazvao Hila "patološkim lažovom i dokazanim smutljivcem" i optužio ga da u SAD šalje "lažne izveštaje".

Hil je u Tuzli izjavio da u RS "ključa nezadovoljstvo zbog endemskekorupcije lidera tog entiteta, kronizma, dilova kojima se bogate članovi porodice, priča o luksuznim nekretninama u Beogradu i na Kipru, o sudijama RS koji su pritegnuti kako bi ignorisali mito i osigurali da predmeti korupcije nikada ne ugledaju svetlo dana u sudnicama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: