Četvrtak, 10.07.2014.

10:39

"Zalažemo se za smenu Vlade APV"

Igor Mirović (SNS) kaže da se ta stranka zalaže za smenu aktulne pokrajinske vlade, čime bi se "kreirao put izlaska Vojvodine iz ekonomske i političke krize".

Izvor: Tanjug

Default images

Sa razgovorima o rekonstrukciji pokrajinske vlade, naprednjaci, kako je rekao Mirović, vode neformalne razgovore s mogućim partnerima u vezi sa promenom vlasti u Vojvodini.

Do sada su, kazao je on, razgovarali sa svim strankama u pokrajinskom parlamentu osim DS, te da je ideja da se tom komunikacijom dođe do "zajedničkog imenitelja o programu koji bi kreirao put izlaska Vojvodine iz ekonomske i političke krize".

"Mi se zalažemo za promenu, to je precizniji termin, i za smenu aktuelne pokrajinske vlade. To bi značilo da postojeći saziv parlamenta sa većinom političkih stranaka i poslanika koji žele da se okupe oko ovog programa o kojem nezvanično razgovaramo već nekoliko nedelja i meseci preuzme kurs politike AP Vojvodine iz ruku sadašnje pokrajinske vlade", istakao je Mirović u intervjuu NIN-u.

Na pitanje da li su našli zajednički imenitelj, Mirović je odgovorio da za sada nisu.

"Zato što političke stranke koje učestvuju u Vladi Vojvodine, a pre svega tu mislim na LSV, SVM, na indirektan način tu je i NDS, još nisu definisale svoju poziciju i odgovor na pitanje da li žele da podržavaju vladu Bojana Pajtića i da li u toj podršci imaju bilo kakvu političku viziju ili se radi o goloj trgovini mestima i mandatima", poručio je Mirović.

Kada definišu taj svoj stav, nada se da će nastaviti razgovore u jednoj ozbiljnijoj formi i diskusijom o programu.

Upitan sa kim mogu da naprave većinu, Mirović kaže da su unutar koalicionih redova postigli saglasnost da su promene nužne.

"Postoji i nekoliko poslanika koji nisu formalno u poslaničkim grupama, mislim na poslanike DSS sa kojima smo takođe razgovarali i nekoliko poslanika koji su u nezavisnom statusu, zatim poslanici Treće Srbije...", kazao je Mirović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: