Četvrtak, 03.07.2014.

14:58

"Radi se na sanaciji u Lazarevcu"

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio da se radi na sanaciji štete u opštini Lazarevac koju je šest nedelja posle majskih poplava pogodio snažni olujni vetar .

Izvor: Tanjug

Default images

Tom prilikom je naneta šteta od 200.000 evra.

Vesić je u intervjuu za Novi magazin precizirao da je najveća šteta zabeležena u Šopiću i da je sreća u nesreći što se nepogoda nije sručila na već oštećena područja.

Prema njegovim rečima, na terenu su 40 radnika beogradskih javnih preduzeća, stanovništvo koje se samo organizovalo i kome je potrebna stručna pomoć, a pozivu da pomognu odazvale su se i gradjevinske firme.

Vesić je ocenio da se u majskim poplavama pokazalo da nema dovoljno osposobljenih ljudi za postupanje u vanrednim situacijama i da pojedini krizni štabovi nisu funkcionisali dobro, pa bi, kako je istakao, trebalo razmisliti o tome da štabove ne vode predsednici opština već stručni ljudi.

Govoreći o socijalnim pravima za Beogradjane, Vesić je naglasio da nijedno zakonsko pravo nije ukinuto već su dodatna smanjena.

"Najveci zločin prema Beogradu je napravljen time što je Grad trošio više para nego što je imao, samo iz prošlog budžeta ostalo je 14,7 milijardi obaveza, 235 miliona dinara za trudnice, 50 miliona za porodilje, 255 za penzionere, više od tri milijarde subvencija za Infostan. Sve to ušlo je u ovaj budžet, jer mora da se plati", precizirao je gradski menadžer.

Ukazao je da je budžet za 2014. pravljen prema sredstvima koja imamo, a da će se deficit od dve milijarde pokriti prodajom imovine koja nije potrebna, kao što je zgrada Beogradputa u Nušićevoj.

"Dodatna socijalna prava prilagodena su mogucnostima, pa ce porodilje umesto jednokratne naknade od 50.000 koja je kasnila 10 meseci, imati 25.000 koje će dobiti. Ako naredne godine bude više novca, podici ćemo iznos", zaključio je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: