Četvrtak, 26.06.2014.

10:43

Đurić i Henšou o izbeglicama

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić razgovarao je sa Sajmonom Henšouom, glavnim zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD, o problemima izbeglica.

Izvor: Beta

Default images

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije, Djurić je u tom razgovoru naglasio da je Vlada Srbije dala visok prioritet pitanjima koja se odnose na interno raseljena lica sa Kosova i Metohije i na izbeglice koje su potražile utočište u Republici Srbiji.

Kao najvažnije razloge koji imaju velikog uticaja na realizaciju povratka raseljenih lica, pomenuo je nerešena imovinska pitanja i bezbednost.

Đurić je dodao da tekući politički proces ima za cilj poboljšanje uslova koji će dovesti do unapredjenja uslova života svih ljudi na Kosovu i Metohiji i time olakšati povratak onima koji žele da se vrate iz raseljenja.

Henšou je, kako se navodi u saopštenju, rekao da američki Biro za populaciju, izbeglice i migracije u regionu već realizuje dva zasebna programa.

Kako je precizirao, prvi je pružanje pomoći za rešavanje pravnih pitanja potencijalnih povratnika, a drugi je pomoć onima koji se opredele za ostanak u mestu raseljenja da se integrišu u lokalnu zajednicu i da se u daljem životu oslone na sopstvene snage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: