Sreda, 25.06.2014.

15:03

Pomoć za 24 hraniteljske porodice

Ministar za rad Aleksandar Vulin uručio je pomoć za 24 ugrožene hraniteljske porodice koje su bile prinuđene da tokom polava napuste svoje domove.

Izvor: Tanjug

Default images

Pomoć su u Centru za porodični smeštaj i usvajanje Beograd, zajedno sa Vulinom uručili i predstavnici kompanije Dejl Karnegi trejning i Vojvođanske banke čiji su zaposleni sakupljanjem sredstava u visini od milion dinara obezbedili nabavku oko 60 uređaja bele tehnike - frižidera, veš mašina i šporeta.

Prema podacima Centra za porodični smeštaj, koji je nadležan za smeštaj dece u hraniteljske porodice na teritoriji Obrenovca, Šapaca, Loznice, Valjeva, u teškoj situaciji našlo se više od 60 porodica iz ovih gradova, među kojima se nalazi 100 dece uključujuhi i bebe.

Vulin je rekao da je politika tog ministarstva da se deca što kraće zadrže u instituciji.

"Naši prijatelji su nam pomogli da bar malo saniramo posledice od poplava", rekao je Vulin, napomenuvši da pomoć nije obezbeđena sredstvima iz budžeta.

"Kada smo posle poplava odveli decu na Kopaonik, prvo što su me pitali 'hoćemo li se ponovo razdvajati' - mi na ovaj način pomažemo da se deca sa porodicama ne razdvajaju i da budu srećna", rekao je Vulin.

Kompanija Dejl Karnegi trejning već 17 meseci pod pokroviteljstvo Skupštine Srbije i Vojvođanske banke sprovodi projekat "Generacija budućnosti" koja upravo pomaže mladima bez roditeljskog staranja.

Više od 250 mladih uspešno je prošlo kroz pet ciklusa treninga, a projekat se od samog početka sprovodi u 17 gradova širom Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: