Granate na Lugansk uprkos primirju

Ukrajinska Nacionalna garda nastavila je da granatira selo u regionu Luganska uprkos objavljenom primirju, navode iz samoproklamovane Narodne Republike Lugansk.

Izvor: B92

Nedelja, 22.06.2014.

17:44

Default images

Kako prenosi Itar-Tass, uprkos proglašenom prekidu vatre ukrajinske snage nastavljaju da iz minobacača gađaju selo Ananijevka, navodi se u saopštenju pres službe samoproklamovane NRL, prenosi Itar-Tass.

U samom gradu Lugansk protekla noć je bila mirna, saopštila je pres služba.

Manji sukobi su zabeleženi u blizini pograničnog punkta Izvarino na ukrajinskoj granici, navela je "Luganska Republika" čiji pripadnici drže osim ovog još dva pogranična punkta, javio je Itar-Tass.

Humanitarna katastrofa u jugoistočnoj Ukrajini je sve gora izjavio je ranije danas zamenik direktora ruske Federalne migracione službe Anatolij Kuznjecov, preneo je Itar Tass.

"U jugoistočnoj Ukrajini se odvija humanitarna katastrofa i ima tendenciju naglog rasta. Ljudi beže od rata. Neki od njih čekaju na promene i nadaju se povratku, dok su drugi odlučili da ostanu ", rekao je Kuznjecov na sastanku vladine radne grupe za odgovor na vanredne situacije.

Predsedavajući OEBS Didije Burkhalter podržao je u subotu mirovni plan predsednika Ukrajine Petra Porošenka.

Burkhalter je, u telefonskom razgovoru sa Porošenkom, izrazio podršku za mirovnu inicijativu ukrajinskog predsednika s ciljem smirivanja situacije u regionima Donjecka i Luganska, a posebno je pozdravio odluku o obustavi vatre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: