Nedelja, 22.06.2014.

13:35

"Potpuno primirje pa deeskalacija"

Sergej Lavrov naglasio da je deeskalacija krize u Ukrajini nemoguća bez okončanja borbenih dejstava, saopštilo je rusko ministarstva inostranih poslova.

Izvor: Tanjug

Default images

"Bez potpunog zaustavljanja borbenih dejstava i uspostavljanja sveobuhvatnog a ne privremenog primirja i, što je najvažnije, bez početka direktnih pregovora ukrajinskih vlasti sa onima koji stvarno kontrolišu situaciju u jugoistočnim regionima, nemoguće je postići de-eskalaciju akutne unutrašnje krize u Ukrajini", rekao je ruski ministar inostranih poslova.

Lavrov je ovo rekao telefonsko razgovoru sa američkim državni sekretarom Džonom Kerijem.

U telefonskom razgovoru je posebno naglašeno da bi Kijev trebalo da odustane od ultimatuma i da se angažuju na ravnopravnom dijalogu sa predstavnicima vlasti Donjecka i Luganska s ciljem postizanjem istinskog dogovora, saopštilo je rusko ministarstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: