Utorak, 17.06.2014.

20:27

“Đukanović nije daleko od istine”

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se premijeru Crne Gore Milu Đukanoviću za brigu, poručivši da je država jača od onih koji bi da je sruše.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Đukanović je ranije danas upozorio Vučića da "rukopis" pojedinih napisa u beogradskoj štampi veoma liči na onaj iz 2003. godine.

"Sve ono što se pojavilo u javnosti u poslednjih deset dana, i što se atmosfere tiče, moj kolega Đukanović nije daleko od istine. Onima koji to rade ja niti mogu, niti hoću da ih upozoravam, jedino molim da ne potcenjuju državu, jer će reagovati brže i snažnije nego što mogu da zamisle", rekao je Vučić posle sastanka sa slovenačkom premijerkom Alenkom Bratušek.

"Varaju se svi oni koji misle da će kroz različite bezbednosne strukture i probleme uspeti da sruše državu Srbiju i da pobede državne organe", istakao je premijer u odgovoru na pitanje Tanjuga da prokomentariše reagovanje crnogorskog kolege na napise o njegovom navodnom planu da "udari" na nezavisne medije u Srbiji.

"Država je mnogo jača i u kratkom periodu pred nama videćete to i sami", rekao je Vučić. On je ocenio da se radi o pojedincima kojima je država "napravila velike probleme svojim ozbiljnim radom".

Vučić je primetio da je u Srbiji uvek bilo nešto teže baviti se politikom nego drugde, ali se zatim našalio "kod nas to jeste veća čar".

Premijer je naglasio da Srbija i Crna Gora imaju dobre i prijateljske odnose, na najvišem i najboljem mogućem nivou od kada je Crna Gora nezavisna država.

"Imam dobre i prijateljske odnose i s predsednikom Vlade Đukanovićem i zahvalan sam na brizi koju pokazuje", istakao je Vučić.

Predsednik Vlade Crne Gore izjavio je ranije danas, povodom napisa u beogradskoj štampi da priprema udar na nezavisne medije u Srbiji, da te konstrukcije zapravo ne "ciljaju" njega i da veruje da će premijer Srbije Aleksandar Vučić pravilno dešifrovati rukopis tih tekstova koji veoma podseća na onaj iz 2003. godine.

Beogradska štampa objavila je, pozivajući se na neimenovani izvor, da crnogorski premijer priprema udar na nezavisne medije u Srbiji, koji, pored ostalog, uključuje diskreditaciju tih medija, etiketiranje nazivom "medijska mafija", pakovanje lažnih afera i sudskih procesa, te pretnje i prebijanja neposlušnih novinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

283 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

18 h

Podeli: