Vasin: Rekonstrukcija uključuje NDS

Predsednik pokrajinskog odbora DS Miroslav Vasin založio se za rekonstrukciju pokrajinske vlade, koja bi podrazumevala uključivanje NDS u vladajuću većinu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.06.2014.

19:11

Default images

Vasin je u Budimpešti, na predstavljanju turističkih potencijala Palića, rekao novinarima da je DS saglasna sa rekonstrukcijom pokrajinske vlade i njenim “prilagodjavanjem novim okolnostima”, a smatra da je jedna od tih novih okolnosti postojanje NDS koja treba da bude deo vladajuće koalicije.

Funkcioner demokrata je rekao da je najbolji model za rekonstrukciju Vlade Vojvodine koalicija stranaka koje su ideološki bliske - Lige socijaldemokrata Vojvodine, Saveza vojvođanskih Mađara, Nove demokratske stranke i Demokratske stranke.

“To bi bila koalicija koja bi imala značajnu većinu u Skupštini Vojvodine i na taj način bi se stavila tačka na raznorazne spekulacije koje govore o tome da je moguća i druga većina. Mi mislimo da bi bila jako štetna za Vojvodinu i vojvođanske vrednosti većina u kojoj bi se okupile stranke koje apsolutno nemaju istovetan pogled na Vojvodinu", rekao je Vasin.

On smatra da se DS, NDS, SVM i LSV zalažu za snažnu Vojvodinu, jačanje njene autonomije i njenje vrednosti.

“Ne mogu da verujem da bi naši koalicioni partneri ušli u savez sa onim strankama za koje znaju da ne dele sa njima istu viziju Vojvodine. Sa ljudima za koje znaju da su do pre samo nekoliko godina govorili potpuno drukčije. Zato verujem da je budućnost Vlade Vojvodine u rekonstrukciji koja će podrazumevati koaliciju Demokratske stranke, Nove demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara”, rekao je Vasin.

Lider vojvođanskih demokrata, koji su sa Savezom vojvođanskih Mađara bili protiv promene izbornog sistema u Vojvodini, siguran je da je većina koja je tada stvorena - stvorena samo za tu priliku.

“Da li je tu htelo da se dokaže nekome da može postojati i druga većina, ja ne bih u to ulazio. Moguće je da ima i toga”, rekao je Vasin.

On tvrdi da SNS već dve godine “beskrupulozno napada” Vladu Vojvodine, da to utiče na atmosferu u Vojvodini i rad njene vlade, ali da i pored toga pokrajinska vlast funkcioniše i ispunjava sve svoje obaveze, a da se odluke donose uz punu saglasnost koalicionih partnera.

“Kako radi Vlada Vojvodine najbolje smo videli kako je odbranjena Vojvodina od poplava i ove pošasti koja je zadesila Srbiju. Bez ijedne ogrebotine, bez ijednog nastradalog čoveka, uz vrlo malo priče, vrlo malo pompe, što je, na žalost, na nekim drugim mestima bilo izraženo”, smatra Vasin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: