DS: Ispitati Stefanovićev doktorat

Demokratska stranka saopštila je da Vlada Srbije više ne bi smela da izbegava odgovornost za doktorat ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.06.2014.

18:06

Default images

Demokrate od od nadležnih organa traže da ispitaju sporan doktorat.

"Zahtevamo od svih nadležnih organa da prestanu da relativizuju problem koji je nastao zbog spornog doktorata ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, i da prestanu da prebacuju odgovornost sa sebe, posebno u svetlu najnovijih dešavanja kada se pokazalo da je rektor Univerziteta Megatrend Mića Jovanović lažno prijavio doktorat sa Londonske škole ekonomije", saopštio je DS.

Ranije danas ministar prosvete i nauke Srđan Verbić rekao je da je kontrolom tog Ministarstva utvrđeno da Mića Jovanović nema doktorat na Londonskoj školi ekonomije i pozvao ga da podnese ostavku.

DS je navela da su "izgovori iz Vlade Srbije pali u vodu", kada je reč o Stefanovićev doktoratu i istakla da je neophodna da se otkrije istina kako bi se uspostavila univerzalna pravila za izradu, vrednovanje i proveravanje autorstva naučnih radova.

Dodali su da je neprihvatljivo da na pitanje o verodostojnosti doktorske disertacije ministra policije odgovaraju njegov "mentor Mića Jovanović sa lažnim referencama i takav Megatrend".

Demokrate su navele i da je neophodno utvrditi odgovornost za relevantnost odgovora Univerziteta Megatrend oko Stefanovićevog doktorata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: