Četvrtak, 12.06.2014.

18:06

DS: Ispitati Stefanovićev doktorat

Demokratska stranka saopštila je da Vlada Srbije više ne bi smela da izbegava odgovornost za doktorat ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Izvor: Beta

DS: Ispitati Stefanoviæev doktorat IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Koala

pre 9 godina

Hajde da ispitamo sve diplome DS kadra postavljenog na rukovodeće pozicije u javnim preduzećima koje sada niko ne dira, a trebali bi da budu degradirani odnosno postavljeni na pozicije bar 3 nivoa niže od onih na kojima su. Koliko je "Stefanovića" na lokalnim nivoima koji nam bodu oči i zbog kojih mi sa državnim fakultetima ne možemo da nađemo posao jer niko nije lud da zaposli svog konkurenta.

novica952

pre 9 godina

Čak i ako se utvrdi da je rektor Jovanović nešto prikrio kod dobijanja svog doktorskog rada i da je svoju biografiju nakitom nekom Londonskom školom to ništa ne menja stvar i ne treba vezivati sa doktorat ministra Stefanovića.Ta sumnja da su svi doktoranti Megatrenda i nekih drugih fakulteta pod sumnjivim okolnostima stekli svoje diplome odvela bi ovu zajednicu u jedan pravi haos preispitivanja i optuživanja i onih koji su pošteno odradili svoj posao, kao što to kaže ministar Stefanović.Opozicija ima pravo da bude kontrolor vlasti i da ukazuje na gređke i propuste ali nema pravo da pravi afere i neosnovano blati ministra.

hiperbola

pre 9 godina

ja ne znam zašto je on uopšte i kupovao doktorsku diplomu. Ponaša se kao kauboj, pljuje po svima redom, to jednostavno nije ponašanje jednog doktora nauka. To je mogao i kao master ili evenutalno magistar.

Ja

pre 9 godina

Neopoziva ostavka...tako se to radi u svetu i nikad vise u javni politicki zivot...jednostavno zavrsena i sramotna karijera!Lazi njene kratke noge,eto sta je to.A onda i nas citac tudjih rukopisa divni nam presednik dolazi na red sa svim svojim savetnicima...e jadni smo mi i oni sa nama!,

Šizika

pre 9 godina

Umesto što se bavi verodostojnošću doktorata visokog funkcionera SNS-a, DS bi trebalo da se pozabavi unutrašnjim raskolom stranke, zašto je više od polovine članova otišlo iz nje i šta su oni koji su u njoj ostali radili dok su bili na vlasti posebno u Beogradu.

Nada

pre 9 godina

Bas sam se pitala sto nema izjava od demokrata,koji samo znaju da kritikuju druge a nevide sebe i sta su ucinili od Srbije dok su bili na vlasti.Sve se oni mesaju gde im nije mesto...

xy

pre 9 godina

gadite mi se botovi. sutra kad vase dete bude isprefucano jer policiju predstavlja jedan kvazi doktor bez stida i morala, jedan decko koji je platio diplomu, jedan klinac koji kopira tudje radove i zove ih svojim, jedan pulen koji ne zna ni sta je cast i obraz, da vodi policiju - seticete se vi vasih minusa i placene propagande. ali bice kasno - jer je i sada kasno za vas. toliko cestitih, sposobnijih ljudi postoji koji mogu da vode policiju, ali ne - partijski klinja doktor nauka ce da je reformise. e pa, u zdravlje vam reforma! sramota da vas bude botine jedne bez casti i morala!fuj!!!!

Ing.

pre 9 godina

E uhvatili se za doktorat pa to ti je, kao sto je vec ovde neko i napisao a sta je sa vasim studijama po privatnim fakultetima, vi ste toliko toga ruznog iza sebe ostavili, cemer, jad, bedu, pustos, i da ne nabrajam.

sanja031

pre 9 godina

mate li vi nekog posla osim što vodite brige oko tuđih doktorata. Kada ostavke podvesu svi ds kadrovi koji su unazadili Srbiju tada možete nešto da zahtevate!

Sale

pre 9 godina

Najsmesnije od svega je to sto je pola kadrova DS-a zavrsilo taj famozni Megatrend ali to im nije smetalo dok im je stranka bikla na vlasti.

DeyanD

pre 9 godina

Vlada Republike Srbije nije ni izdala doktorat ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću, pa samim tim nije ni odgovorna za isti. Odgovornost je na Univerzitetu Megatrend i na onima koji su u tome učestvovali, ako se pokaže uopšte tačnim... A to što se DS bavi ovim pitanjem, a ne zašto je više od polovine članova otišlo iz nje, šta su oni koji su ostali u njoj radili dok su bili na vlasti posebno u Beogradu, zašto je dužna samo za komunalne troškove milionske iznose i sve ostale prljave poslove za koje tek sada saznajemo, su pitanja na koja DS treba da odgovori.

Aleksandar

pre 9 godina

Doktorat, kao i naučni radovi podležu sudu javnosti čim su objavljeni. Pa, tako i osporavanje toga je normalna stvar. Dakle, ako ima mesta sumnji u doktorat gospodina Stefanovića da ima dosta plagiranih mesta (tj. prepisanih mesta bez navođenja referentne literature ili tekstualno dosta prepisanih mesta, pa i kad se navodi literatura), treba to i proveriti. To što je gospodin Stefanović Ministar policije, ništa ne menja stvar. A pogotovu što je sad doveden u pitanje i kredibilitet njegovog mentora gospodina Miće Jovanovića. Navešću primer, kako se u svetu radi sa naučnim radovima. Jedan južnokorejski naučnik je objavio svoj rad u nacionalnom časopisu. Onda je taj isti rad, malo prerađen, kasnije objavio u međunarodnom časopisu. Posle nekoliko godina, mislim 5 ili 6 godina, međunarodni časopis je otkrio da je rad već bio objavljivan, a što je zabranjeno, pa je autor javno objavio u tom međunarodnom časopisu da povlači svoj rad.

Gora

pre 9 godina

Doktorat ministra policije nije u nikakvoj vezi sa njegovim poslom. Najuspesniji predsednik (pa i Srbije ) je bio bravar, pocasni dr. Mase univerziteta. Drug Marko-Leka je bio abadzija pa je izvrsno vodio sektor. Ono sto se zamera DS je gubitak intelektualnog cekica koji je potukao sve oko sebe. Otisli su. Da ih ne nabrajam. Ostao je samo Stari (prof. Micunovic).
Savet za DS : prikupite snagu koju ste izgubili, pripremite se! Nije kraj sveta! Ova NKV vlada ce pasti ako se vratite vasem elitizmu. Nije kriv SNS sto je nastala zbrka,raskoli-koliko ih ima ne mogu se nabrojati.
Jovanovic kao ministar inost. Poslova je rekao: najveca je opasnost kada student diplomira i automatski zeli postati deo ELITE, ne produbljujuci licno znanje ostaje DIPLOMIRANI PROVINCIJALAC.
Tito je iza sebe imao Mosu Pijade,Milovana Djilasa,Kocu Popovica,Nikezica,dr.Ivana Ribara. Normalno da ih sve ne mogu nabrojati.
Zato DS sakupite ljude; dajte ih u ruke Starome, pa i ljudima poput Pekica,desimira T. Tek se tada mozete nadati uspehu. Tudjim neuspesima necete uspeti. Uspet cete samo svojim uspesima.

bobi

pre 9 godina

Možda je trenutak da se ova stvar ispita do kraja. Ali pre ovog doktorata treba ispitati i mnoge druge. Nije ovo jedini stečen na ovom fakultetu.

čitateljka

pre 9 godina

@(Milorad, 12. jun 2014 20:48)
Čista zamena teza. Ovde nije reč o neplaćenim računima DS, ovde se govori o sumnji da je počinjen najteži akademski prekršaj. Ako više od 2000 naučnika zahteva da se slučaj ispita, onda neka se ispita i utvrdi da li su sumnje opravdane. Nema tu mesta ljutnji. Ovo nile politička stvar, stvar je morala i etike!!!

Јоаким

pre 9 godina

@због чега оставка - А што Борко није поднео оставку на све јавне функције кад је Викиликс објавио депешу где се дотични спомиње као неко ко је однео поверљива документа Владе у страну амбасаду?

Нема разлога, јер садашња власт оличена у Вучићу и Николићу не види ништа лоше у одношењу докумената у стране амбасаде. Ко зна шта су све они, до сада, носили. Иначе, ДС би требало да се покрије ушима у вези ове афере јер је, за време владе Мирка Цветковића, овај преварант постао човек који је постављао министра науке и просвете (Обрадовић). Касније је исти Мићонац постаавио и Јовановића за министра. Ово све са Мегатрендом је једна од највећих срамота које је ова држава доживела. Трагедија је што су јој ту срамоту приредили Дачић и Тадић али наставио је и Вучић.

Бојан Илић

pre 9 godina

ДС се хвата за сламку!
Али ону прљаву!:-)
Ако министар нема докторат, ако је "неисправан", оставка и одговорност по закону који важи за све а и може још оштрије јер је министар свих нас!
Ако је све ок онда на одговорност "критичари"!
"Озна све дозна", мора све да изађе на видело!
Волео бих да држава покаже да је држава и да испита све до краја !
Не треба нам сад овакав циркус!
Не мислим да треба да "страда" цела Влада због појединаца у њој!
Не мисле ни САД ни Немци, што је у овом тренутку јако битно да не би дошло до "нових република" у Србији, не дај Боже па да опет гинемо јер "дупе" нећемо да окрећемо!
Хвала за објаву!

Milorad

pre 9 godina

Ovo prelazi sve okvire normalne i korektne političke borbe ako nije problem da se nebakćemo sa doktoratima molio bih nadležne u DEMOKRATSKOJ STRANCI odakle i kako je nastao toliki dug za komunalne usluge i koliko godina nisu plaćali, sramota nadam se da redakcija će imati smelosti da ovo objavi jer to nije par hiljada dinara nego milioni za komunalne usluge pa bože gde smo mi to bili i gde idemo..........

sarmagedon

pre 9 godina

(због чега оставка, 12. jun 2014 20:32)
Zna se kako u Kini prolaze oni koji urade ovako nesto.Ali ima srece ovo je Srbija.

Milena

pre 9 godina

Ma vaazno je samo da je Pajticev doktorat u savrsenom redu, Sapicev takodje, pa vi sada pozivajte da se svi drugi provere. Posto se Pajticev uopste ne cuva kao najveca drzavna tajna da je napisana... Verovatno za to postoji razlog.

Jovanka Srnic

pre 9 godina

Mislim da bi bilo sasvim u redu da se ispitaju sve doktorske disertacije u Srbiji.Nije moguce da je samo sporna disertacija ministra policije, i to u trenutku kada je to postao, a doktorirao je godinu dana ranije.

због чега оставка

pre 9 godina

(crni domino, 12. jun 2014 19:30)
А што Борко није поднео оставку на све јавне функције кад је Викиликс објавио депешу где се дотични спомиње као неко ко је однео поверљива документа Владе у страну амбасаду? Против њега постоји доказ, а око доктората Стефановића остала само говоркања која се чине све мање тачним како време пролази.

crni domino

pre 9 godina

Pa dobro bogamu, zar vam nije dovoljan izvestaj one trojice iz Londona?
Kakvo ispitivanje, ostavka odmah i pokretanje postupka da se razmrsi vrzino kolo srpskog obrazovanja!

Milorad

pre 9 godina

Slazem se,da se se ispita Sone.
A usput lepe su vam te makine ispred sedista stranke,fiat 500 nacionale frizirani?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (diskac, 12. jun 2014 18:34)
-------------

Bas me briga za DS ali cisto da znas, slika je iz davnih davnina kad je Tadic bio predsednik Srbije. To je lako zakljuciti jer je isti dan po stupanju na duznost, Nikolic zaseo u ovaj S600. Plus pise ti na slici "arhiva".

Mileta

pre 9 godina

Ne znam ko je gori od dve očajne stranke sa gomilom nesposobnih članova, ali prema kvalitetu voznih parkova ispred vaših sedišta znam da je strančarenje očigledno najunosniji biznis u zemlji koja se raspada. Koja ste vi Sodoma i Gomora, svi zajedno, sa sve familijama. Oglodaćete nas do kostiju.

Vi ste...? Bot? Drago mi je.

pre 9 godina

@Goran P.
Nije aktuelna tema?! Da li ste dobro izrazili misljenje - ovo nije aktuelna tema?
Da li mislite da za sve sto je lose u vreme ove, treba traziti pandan u radu neke bivse Vlade, pa time abolirati novu?
Uzgred, bez opozicije ne valja prika, iako si clan pozicionih. Drzava je bez nje u velikom problemu, a s ovakvom vlascu, u mnogo velikom problemu.

dr.mr.fr.prof...

pre 9 godina

A sta cemo sa doktoratima celnika DS!?Uostalom i svih iz prethodne Vlade,SPS,URS?
(paklena, 12. jun 2014 18:36)
Nema mogućnosti za to! Prethodna vlast se na vreme pobrinula da sve zastari! I oni što ni srednju školu nisu regularno završili! Nacija polupismenih!

ns

pre 9 godina

Nasa svaka nova vlada je gora od one prethodne. Taman pomislimo da ne moze biti gore a oni nas neprijatno iznenade.
Podnece Stefanovic ostavku zbog svog "doktorata" kao bela lala ...

Dejan

pre 9 godina

Da se vi niste javili od ovoga ne bi bilo nista. Na stranu sto ste najzasluzniji za potpuno urusavanje visokog skolstva (pa i osnovnog i srednjeg obrazovanja), ali iz vase stranke dosao je premijer sa sumnjivom diplomom vise skole, imali ste postavljenje bivse portire na mesta gradskih menadzera, a mahali ste diplomama i strucnoscu nakon kojih ste ostavljali stravicne dugove u Srbiji. Razumem kada odgovore zahtevaju novinari, strucna javnost i javnost uopste, ali ne vi.

nedemokrat

pre 9 godina

Može. Odličan predlog. Pa onda proveriti sve ostale naprednjake, uključujući keramičara, Jorgovankin doktorat i Tomu.
E,ali posle toga treba ispitati i diplomu Šapića, pa onda otkriti ko stoji iza njega i ko ga je gurao na visoke položaje, znajući da je lažnjak.
Zatim, ispitati kakvi su to kursevi koje je završio Šutanovac, a koji su ga preporučili za mesto ministra odbrane. Posle toga ispitati i kako je Čeda položio 5 zaostalih ispita za jedno popodne (dok je bio u DS). Ima tu materijala za istraživanje koliko hoćeš i kod vas i kod njih, pošto ste ista banda u različitim dresovima.

Duka

pre 9 godina

Ne bih ja na vašem mestu mnogo vikao po ovoj temi. Jednostavno, deo ste establišmenta koji je i u prošlosti previše sebi dozvoljavao. Nisu svi komentatori na B92 vaše pristalice. Zato - mir.

ogračanin

pre 9 godina

Treba formirati komisiju koja će pregledati radove i mnogih onih "stručnjaka" koji su harali Srbijom u periodu vladavine DS-a i DSS-a, pa će se verujem naći još mnogo plagijat, ako se plagijat meri po kriterijumima po kojima su ova trojica "eksperata" ocenjivali Stefanovićev rad.

Goran P.

pre 9 godina

@ Sugestije, Niciji

Ovo uopste nije aktuelna tema, ne bi ni bila tema da neko nije, ako uopste i jeste, oborio sajt Pescanika. Ovo je pre svega tema za doktore iz lokalne samouprave, a DS je koristi za napad da bi destabilizovala Vladu i daje joj politicki kontekst, prelazeci preko toga da je na tom Megi cak i Tadic predavao, kao i to da je isti zavrsilo i dobar deo njihove stranke.

Milena

pre 9 godina

Ma vaazno je samo da je Pajticev doktorat u savrsenom redu, Sapicev takodje, pa vi sada pozivajte da se svi drugi provere. Posto se Pajticev uopste ne cuva kao najveca drzavna tajna da je napisana... Verovatno za to postoji razlog.

Goran P.

pre 9 godina

@ Sugestije, Niciji

Ovo uopste nije aktuelna tema, ne bi ni bila tema da neko nije, ako uopste i jeste, oborio sajt Pescanika. Ovo je pre svega tema za doktore iz lokalne samouprave, a DS je koristi za napad da bi destabilizovala Vladu i daje joj politicki kontekst, prelazeci preko toga da je na tom Megi cak i Tadic predavao, kao i to da je isti zavrsilo i dobar deo njihove stranke.

због чега оставка

pre 9 godina

(crni domino, 12. jun 2014 19:30)
А што Борко није поднео оставку на све јавне функције кад је Викиликс објавио депешу где се дотични спомиње као неко ко је однео поверљива документа Владе у страну амбасаду? Против њега постоји доказ, а око доктората Стефановића остала само говоркања која се чине све мање тачним како време пролази.

Milorad

pre 9 godina

Ovo prelazi sve okvire normalne i korektne političke borbe ako nije problem da se nebakćemo sa doktoratima molio bih nadležne u DEMOKRATSKOJ STRANCI odakle i kako je nastao toliki dug za komunalne usluge i koliko godina nisu plaćali, sramota nadam se da redakcija će imati smelosti da ovo objavi jer to nije par hiljada dinara nego milioni za komunalne usluge pa bože gde smo mi to bili i gde idemo..........

Duka

pre 9 godina

Ne bih ja na vašem mestu mnogo vikao po ovoj temi. Jednostavno, deo ste establišmenta koji je i u prošlosti previše sebi dozvoljavao. Nisu svi komentatori na B92 vaše pristalice. Zato - mir.

Aleksandar

pre 9 godina

Doktorat, kao i naučni radovi podležu sudu javnosti čim su objavljeni. Pa, tako i osporavanje toga je normalna stvar. Dakle, ako ima mesta sumnji u doktorat gospodina Stefanovića da ima dosta plagiranih mesta (tj. prepisanih mesta bez navođenja referentne literature ili tekstualno dosta prepisanih mesta, pa i kad se navodi literatura), treba to i proveriti. To što je gospodin Stefanović Ministar policije, ništa ne menja stvar. A pogotovu što je sad doveden u pitanje i kredibilitet njegovog mentora gospodina Miće Jovanovića. Navešću primer, kako se u svetu radi sa naučnim radovima. Jedan južnokorejski naučnik je objavio svoj rad u nacionalnom časopisu. Onda je taj isti rad, malo prerađen, kasnije objavio u međunarodnom časopisu. Posle nekoliko godina, mislim 5 ili 6 godina, međunarodni časopis je otkrio da je rad već bio objavljivan, a što je zabranjeno, pa je autor javno objavio u tom međunarodnom časopisu da povlači svoj rad.

ogračanin

pre 9 godina

Treba formirati komisiju koja će pregledati radove i mnogih onih "stručnjaka" koji su harali Srbijom u periodu vladavine DS-a i DSS-a, pa će se verujem naći još mnogo plagijat, ako se plagijat meri po kriterijumima po kojima su ova trojica "eksperata" ocenjivali Stefanovićev rad.

sanja031

pre 9 godina

mate li vi nekog posla osim što vodite brige oko tuđih doktorata. Kada ostavke podvesu svi ds kadrovi koji su unazadili Srbiju tada možete nešto da zahtevate!

novica952

pre 9 godina

Čak i ako se utvrdi da je rektor Jovanović nešto prikrio kod dobijanja svog doktorskog rada i da je svoju biografiju nakitom nekom Londonskom školom to ništa ne menja stvar i ne treba vezivati sa doktorat ministra Stefanovića.Ta sumnja da su svi doktoranti Megatrenda i nekih drugih fakulteta pod sumnjivim okolnostima stekli svoje diplome odvela bi ovu zajednicu u jedan pravi haos preispitivanja i optuživanja i onih koji su pošteno odradili svoj posao, kao što to kaže ministar Stefanović.Opozicija ima pravo da bude kontrolor vlasti i da ukazuje na gređke i propuste ali nema pravo da pravi afere i neosnovano blati ministra.

Šizika

pre 9 godina

Umesto što se bavi verodostojnošću doktorata visokog funkcionera SNS-a, DS bi trebalo da se pozabavi unutrašnjim raskolom stranke, zašto je više od polovine članova otišlo iz nje i šta su oni koji su u njoj ostali radili dok su bili na vlasti posebno u Beogradu.

Ing.

pre 9 godina

E uhvatili se za doktorat pa to ti je, kao sto je vec ovde neko i napisao a sta je sa vasim studijama po privatnim fakultetima, vi ste toliko toga ruznog iza sebe ostavili, cemer, jad, bedu, pustos, i da ne nabrajam.

Sale

pre 9 godina

Najsmesnije od svega je to sto je pola kadrova DS-a zavrsilo taj famozni Megatrend ali to im nije smetalo dok im je stranka bikla na vlasti.

Nada

pre 9 godina

Bas sam se pitala sto nema izjava od demokrata,koji samo znaju da kritikuju druge a nevide sebe i sta su ucinili od Srbije dok su bili na vlasti.Sve se oni mesaju gde im nije mesto...

DeyanD

pre 9 godina

Vlada Republike Srbije nije ni izdala doktorat ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću, pa samim tim nije ni odgovorna za isti. Odgovornost je na Univerzitetu Megatrend i na onima koji su u tome učestvovali, ako se pokaže uopšte tačnim... A to što se DS bavi ovim pitanjem, a ne zašto je više od polovine članova otišlo iz nje, šta su oni koji su ostali u njoj radili dok su bili na vlasti posebno u Beogradu, zašto je dužna samo za komunalne troškove milionske iznose i sve ostale prljave poslove za koje tek sada saznajemo, su pitanja na koja DS treba da odgovori.

Jovanka Srnic

pre 9 godina

Mislim da bi bilo sasvim u redu da se ispitaju sve doktorske disertacije u Srbiji.Nije moguce da je samo sporna disertacija ministra policije, i to u trenutku kada je to postao, a doktorirao je godinu dana ranije.

Koala

pre 9 godina

Hajde da ispitamo sve diplome DS kadra postavljenog na rukovodeće pozicije u javnim preduzećima koje sada niko ne dira, a trebali bi da budu degradirani odnosno postavljeni na pozicije bar 3 nivoa niže od onih na kojima su. Koliko je "Stefanovića" na lokalnim nivoima koji nam bodu oči i zbog kojih mi sa državnim fakultetima ne možemo da nađemo posao jer niko nije lud da zaposli svog konkurenta.

Dejan

pre 9 godina

Da se vi niste javili od ovoga ne bi bilo nista. Na stranu sto ste najzasluzniji za potpuno urusavanje visokog skolstva (pa i osnovnog i srednjeg obrazovanja), ali iz vase stranke dosao je premijer sa sumnjivom diplomom vise skole, imali ste postavljenje bivse portire na mesta gradskih menadzera, a mahali ste diplomama i strucnoscu nakon kojih ste ostavljali stravicne dugove u Srbiji. Razumem kada odgovore zahtevaju novinari, strucna javnost i javnost uopste, ali ne vi.

dr.mr.fr.prof...

pre 9 godina

A sta cemo sa doktoratima celnika DS!?Uostalom i svih iz prethodne Vlade,SPS,URS?
(paklena, 12. jun 2014 18:36)
Nema mogućnosti za to! Prethodna vlast se na vreme pobrinula da sve zastari! I oni što ni srednju školu nisu regularno završili! Nacija polupismenih!

nedemokrat

pre 9 godina

Može. Odličan predlog. Pa onda proveriti sve ostale naprednjake, uključujući keramičara, Jorgovankin doktorat i Tomu.
E,ali posle toga treba ispitati i diplomu Šapića, pa onda otkriti ko stoji iza njega i ko ga je gurao na visoke položaje, znajući da je lažnjak.
Zatim, ispitati kakvi su to kursevi koje je završio Šutanovac, a koji su ga preporučili za mesto ministra odbrane. Posle toga ispitati i kako je Čeda položio 5 zaostalih ispita za jedno popodne (dok je bio u DS). Ima tu materijala za istraživanje koliko hoćeš i kod vas i kod njih, pošto ste ista banda u različitim dresovima.

Gora

pre 9 godina

Doktorat ministra policije nije u nikakvoj vezi sa njegovim poslom. Najuspesniji predsednik (pa i Srbije ) je bio bravar, pocasni dr. Mase univerziteta. Drug Marko-Leka je bio abadzija pa je izvrsno vodio sektor. Ono sto se zamera DS je gubitak intelektualnog cekica koji je potukao sve oko sebe. Otisli su. Da ih ne nabrajam. Ostao je samo Stari (prof. Micunovic).
Savet za DS : prikupite snagu koju ste izgubili, pripremite se! Nije kraj sveta! Ova NKV vlada ce pasti ako se vratite vasem elitizmu. Nije kriv SNS sto je nastala zbrka,raskoli-koliko ih ima ne mogu se nabrojati.
Jovanovic kao ministar inost. Poslova je rekao: najveca je opasnost kada student diplomira i automatski zeli postati deo ELITE, ne produbljujuci licno znanje ostaje DIPLOMIRANI PROVINCIJALAC.
Tito je iza sebe imao Mosu Pijade,Milovana Djilasa,Kocu Popovica,Nikezica,dr.Ivana Ribara. Normalno da ih sve ne mogu nabrojati.
Zato DS sakupite ljude; dajte ih u ruke Starome, pa i ljudima poput Pekica,desimira T. Tek se tada mozete nadati uspehu. Tudjim neuspesima necete uspeti. Uspet cete samo svojim uspesima.

ns

pre 9 godina

Nasa svaka nova vlada je gora od one prethodne. Taman pomislimo da ne moze biti gore a oni nas neprijatno iznenade.
Podnece Stefanovic ostavku zbog svog "doktorata" kao bela lala ...

bobi

pre 9 godina

Možda je trenutak da se ova stvar ispita do kraja. Ali pre ovog doktorata treba ispitati i mnoge druge. Nije ovo jedini stečen na ovom fakultetu.

Бојан Илић

pre 9 godina

ДС се хвата за сламку!
Али ону прљаву!:-)
Ако министар нема докторат, ако је "неисправан", оставка и одговорност по закону који важи за све а и може још оштрије јер је министар свих нас!
Ако је све ок онда на одговорност "критичари"!
"Озна све дозна", мора све да изађе на видело!
Волео бих да држава покаже да је држава и да испита све до краја !
Не треба нам сад овакав циркус!
Не мислим да треба да "страда" цела Влада због појединаца у њој!
Не мисле ни САД ни Немци, што је у овом тренутку јако битно да не би дошло до "нових република" у Србији, не дај Боже па да опет гинемо јер "дупе" нећемо да окрећемо!
Хвала за објаву!

crni domino

pre 9 godina

Pa dobro bogamu, zar vam nije dovoljan izvestaj one trojice iz Londona?
Kakvo ispitivanje, ostavka odmah i pokretanje postupka da se razmrsi vrzino kolo srpskog obrazovanja!

xy

pre 9 godina

gadite mi se botovi. sutra kad vase dete bude isprefucano jer policiju predstavlja jedan kvazi doktor bez stida i morala, jedan decko koji je platio diplomu, jedan klinac koji kopira tudje radove i zove ih svojim, jedan pulen koji ne zna ni sta je cast i obraz, da vodi policiju - seticete se vi vasih minusa i placene propagande. ali bice kasno - jer je i sada kasno za vas. toliko cestitih, sposobnijih ljudi postoji koji mogu da vode policiju, ali ne - partijski klinja doktor nauka ce da je reformise. e pa, u zdravlje vam reforma! sramota da vas bude botine jedne bez casti i morala!fuj!!!!

Milorad

pre 9 godina

Slazem se,da se se ispita Sone.
A usput lepe su vam te makine ispred sedista stranke,fiat 500 nacionale frizirani?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (diskac, 12. jun 2014 18:34)
-------------

Bas me briga za DS ali cisto da znas, slika je iz davnih davnina kad je Tadic bio predsednik Srbije. To je lako zakljuciti jer je isti dan po stupanju na duznost, Nikolic zaseo u ovaj S600. Plus pise ti na slici "arhiva".

Vi ste...? Bot? Drago mi je.

pre 9 godina

@Goran P.
Nije aktuelna tema?! Da li ste dobro izrazili misljenje - ovo nije aktuelna tema?
Da li mislite da za sve sto je lose u vreme ove, treba traziti pandan u radu neke bivse Vlade, pa time abolirati novu?
Uzgred, bez opozicije ne valja prika, iako si clan pozicionih. Drzava je bez nje u velikom problemu, a s ovakvom vlascu, u mnogo velikom problemu.

čitateljka

pre 9 godina

@(Milorad, 12. jun 2014 20:48)
Čista zamena teza. Ovde nije reč o neplaćenim računima DS, ovde se govori o sumnji da je počinjen najteži akademski prekršaj. Ako više od 2000 naučnika zahteva da se slučaj ispita, onda neka se ispita i utvrdi da li su sumnje opravdane. Nema tu mesta ljutnji. Ovo nile politička stvar, stvar je morala i etike!!!

Ja

pre 9 godina

Neopoziva ostavka...tako se to radi u svetu i nikad vise u javni politicki zivot...jednostavno zavrsena i sramotna karijera!Lazi njene kratke noge,eto sta je to.A onda i nas citac tudjih rukopisa divni nam presednik dolazi na red sa svim svojim savetnicima...e jadni smo mi i oni sa nama!,

Mileta

pre 9 godina

Ne znam ko je gori od dve očajne stranke sa gomilom nesposobnih članova, ali prema kvalitetu voznih parkova ispred vaših sedišta znam da je strančarenje očigledno najunosniji biznis u zemlji koja se raspada. Koja ste vi Sodoma i Gomora, svi zajedno, sa sve familijama. Oglodaćete nas do kostiju.

Јоаким

pre 9 godina

@због чега оставка - А што Борко није поднео оставку на све јавне функције кад је Викиликс објавио депешу где се дотични спомиње као неко ко је однео поверљива документа Владе у страну амбасаду?

Нема разлога, јер садашња власт оличена у Вучићу и Николићу не види ништа лоше у одношењу докумената у стране амбасаде. Ко зна шта су све они, до сада, носили. Иначе, ДС би требало да се покрије ушима у вези ове афере јер је, за време владе Мирка Цветковића, овај преварант постао човек који је постављао министра науке и просвете (Обрадовић). Касније је исти Мићонац постаавио и Јовановића за министра. Ово све са Мегатрендом је једна од највећих срамота које је ова држава доживела. Трагедија је што су јој ту срамоту приредили Дачић и Тадић али наставио је и Вучић.

sarmagedon

pre 9 godina

(због чега оставка, 12. jun 2014 20:32)
Zna se kako u Kini prolaze oni koji urade ovako nesto.Ali ima srece ovo je Srbija.

hiperbola

pre 9 godina

ja ne znam zašto je on uopšte i kupovao doktorsku diplomu. Ponaša se kao kauboj, pljuje po svima redom, to jednostavno nije ponašanje jednog doktora nauka. To je mogao i kao master ili evenutalno magistar.

nedemokrat

pre 9 godina

Može. Odličan predlog. Pa onda proveriti sve ostale naprednjake, uključujući keramičara, Jorgovankin doktorat i Tomu.
E,ali posle toga treba ispitati i diplomu Šapića, pa onda otkriti ko stoji iza njega i ko ga je gurao na visoke položaje, znajući da je lažnjak.
Zatim, ispitati kakvi su to kursevi koje je završio Šutanovac, a koji su ga preporučili za mesto ministra odbrane. Posle toga ispitati i kako je Čeda položio 5 zaostalih ispita za jedno popodne (dok je bio u DS). Ima tu materijala za istraživanje koliko hoćeš i kod vas i kod njih, pošto ste ista banda u različitim dresovima.

Vi ste...? Bot? Drago mi je.

pre 9 godina

@Goran P.
Nije aktuelna tema?! Da li ste dobro izrazili misljenje - ovo nije aktuelna tema?
Da li mislite da za sve sto je lose u vreme ove, treba traziti pandan u radu neke bivse Vlade, pa time abolirati novu?
Uzgred, bez opozicije ne valja prika, iako si clan pozicionih. Drzava je bez nje u velikom problemu, a s ovakvom vlascu, u mnogo velikom problemu.

Mileta

pre 9 godina

Ne znam ko je gori od dve očajne stranke sa gomilom nesposobnih članova, ali prema kvalitetu voznih parkova ispred vaših sedišta znam da je strančarenje očigledno najunosniji biznis u zemlji koja se raspada. Koja ste vi Sodoma i Gomora, svi zajedno, sa sve familijama. Oglodaćete nas do kostiju.

crni domino

pre 9 godina

Pa dobro bogamu, zar vam nije dovoljan izvestaj one trojice iz Londona?
Kakvo ispitivanje, ostavka odmah i pokretanje postupka da se razmrsi vrzino kolo srpskog obrazovanja!

sarmagedon

pre 9 godina

(због чега оставка, 12. jun 2014 20:32)
Zna se kako u Kini prolaze oni koji urade ovako nesto.Ali ima srece ovo je Srbija.

čitateljka

pre 9 godina

@(Milorad, 12. jun 2014 20:48)
Čista zamena teza. Ovde nije reč o neplaćenim računima DS, ovde se govori o sumnji da je počinjen najteži akademski prekršaj. Ako više od 2000 naučnika zahteva da se slučaj ispita, onda neka se ispita i utvrdi da li su sumnje opravdane. Nema tu mesta ljutnji. Ovo nile politička stvar, stvar je morala i etike!!!

Јоаким

pre 9 godina

@због чега оставка - А што Борко није поднео оставку на све јавне функције кад је Викиликс објавио депешу где се дотични спомиње као неко ко је однео поверљива документа Владе у страну амбасаду?

Нема разлога, јер садашња власт оличена у Вучићу и Николићу не види ништа лоше у одношењу докумената у стране амбасаде. Ко зна шта су све они, до сада, носили. Иначе, ДС би требало да се покрије ушима у вези ове афере јер је, за време владе Мирка Цветковића, овај преварант постао човек који је постављао министра науке и просвете (Обрадовић). Касније је исти Мићонац постаавио и Јовановића за министра. Ово све са Мегатрендом је једна од највећих срамота које је ова држава доживела. Трагедија је што су јој ту срамоту приредили Дачић и Тадић али наставио је и Вучић.

ns

pre 9 godina

Nasa svaka nova vlada je gora od one prethodne. Taman pomislimo da ne moze biti gore a oni nas neprijatno iznenade.
Podnece Stefanovic ostavku zbog svog "doktorata" kao bela lala ...

xy

pre 9 godina

gadite mi se botovi. sutra kad vase dete bude isprefucano jer policiju predstavlja jedan kvazi doktor bez stida i morala, jedan decko koji je platio diplomu, jedan klinac koji kopira tudje radove i zove ih svojim, jedan pulen koji ne zna ni sta je cast i obraz, da vodi policiju - seticete se vi vasih minusa i placene propagande. ali bice kasno - jer je i sada kasno za vas. toliko cestitih, sposobnijih ljudi postoji koji mogu da vode policiju, ali ne - partijski klinja doktor nauka ce da je reformise. e pa, u zdravlje vam reforma! sramota da vas bude botine jedne bez casti i morala!fuj!!!!

Milorad

pre 9 godina

Slazem se,da se se ispita Sone.
A usput lepe su vam te makine ispred sedista stranke,fiat 500 nacionale frizirani?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (diskac, 12. jun 2014 18:34)
-------------

Bas me briga za DS ali cisto da znas, slika je iz davnih davnina kad je Tadic bio predsednik Srbije. To je lako zakljuciti jer je isti dan po stupanju na duznost, Nikolic zaseo u ovaj S600. Plus pise ti na slici "arhiva".

Ja

pre 9 godina

Neopoziva ostavka...tako se to radi u svetu i nikad vise u javni politicki zivot...jednostavno zavrsena i sramotna karijera!Lazi njene kratke noge,eto sta je to.A onda i nas citac tudjih rukopisa divni nam presednik dolazi na red sa svim svojim savetnicima...e jadni smo mi i oni sa nama!,

hiperbola

pre 9 godina

ja ne znam zašto je on uopšte i kupovao doktorsku diplomu. Ponaša se kao kauboj, pljuje po svima redom, to jednostavno nije ponašanje jednog doktora nauka. To je mogao i kao master ili evenutalno magistar.

Goran P.

pre 9 godina

@ Sugestije, Niciji

Ovo uopste nije aktuelna tema, ne bi ni bila tema da neko nije, ako uopste i jeste, oborio sajt Pescanika. Ovo je pre svega tema za doktore iz lokalne samouprave, a DS je koristi za napad da bi destabilizovala Vladu i daje joj politicki kontekst, prelazeci preko toga da je na tom Megi cak i Tadic predavao, kao i to da je isti zavrsilo i dobar deo njihove stranke.

Duka

pre 9 godina

Ne bih ja na vašem mestu mnogo vikao po ovoj temi. Jednostavno, deo ste establišmenta koji je i u prošlosti previše sebi dozvoljavao. Nisu svi komentatori na B92 vaše pristalice. Zato - mir.

ogračanin

pre 9 godina

Treba formirati komisiju koja će pregledati radove i mnogih onih "stručnjaka" koji su harali Srbijom u periodu vladavine DS-a i DSS-a, pa će se verujem naći još mnogo plagijat, ako se plagijat meri po kriterijumima po kojima su ova trojica "eksperata" ocenjivali Stefanovićev rad.

Dejan

pre 9 godina

Da se vi niste javili od ovoga ne bi bilo nista. Na stranu sto ste najzasluzniji za potpuno urusavanje visokog skolstva (pa i osnovnog i srednjeg obrazovanja), ali iz vase stranke dosao je premijer sa sumnjivom diplomom vise skole, imali ste postavljenje bivse portire na mesta gradskih menadzera, a mahali ste diplomama i strucnoscu nakon kojih ste ostavljali stravicne dugove u Srbiji. Razumem kada odgovore zahtevaju novinari, strucna javnost i javnost uopste, ali ne vi.

због чега оставка

pre 9 godina

(crni domino, 12. jun 2014 19:30)
А што Борко није поднео оставку на све јавне функције кад је Викиликс објавио депешу где се дотични спомиње као неко ко је однео поверљива документа Владе у страну амбасаду? Против њега постоји доказ, а око доктората Стефановића остала само говоркања која се чине све мање тачним како време пролази.

Sale

pre 9 godina

Najsmesnije od svega je to sto je pola kadrova DS-a zavrsilo taj famozni Megatrend ali to im nije smetalo dok im je stranka bikla na vlasti.

DeyanD

pre 9 godina

Vlada Republike Srbije nije ni izdala doktorat ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću, pa samim tim nije ni odgovorna za isti. Odgovornost je na Univerzitetu Megatrend i na onima koji su u tome učestvovali, ako se pokaže uopšte tačnim... A to što se DS bavi ovim pitanjem, a ne zašto je više od polovine članova otišlo iz nje, šta su oni koji su ostali u njoj radili dok su bili na vlasti posebno u Beogradu, zašto je dužna samo za komunalne troškove milionske iznose i sve ostale prljave poslove za koje tek sada saznajemo, su pitanja na koja DS treba da odgovori.

Milena

pre 9 godina

Ma vaazno je samo da je Pajticev doktorat u savrsenom redu, Sapicev takodje, pa vi sada pozivajte da se svi drugi provere. Posto se Pajticev uopste ne cuva kao najveca drzavna tajna da je napisana... Verovatno za to postoji razlog.

Бојан Илић

pre 9 godina

ДС се хвата за сламку!
Али ону прљаву!:-)
Ако министар нема докторат, ако је "неисправан", оставка и одговорност по закону који важи за све а и може још оштрије јер је министар свих нас!
Ако је све ок онда на одговорност "критичари"!
"Озна све дозна", мора све да изађе на видело!
Волео бих да држава покаже да је држава и да испита све до краја !
Не треба нам сад овакав циркус!
Не мислим да треба да "страда" цела Влада због појединаца у њој!
Не мисле ни САД ни Немци, што је у овом тренутку јако битно да не би дошло до "нових република" у Србији, не дај Боже па да опет гинемо јер "дупе" нећемо да окрећемо!
Хвала за објаву!

sanja031

pre 9 godina

mate li vi nekog posla osim što vodite brige oko tuđih doktorata. Kada ostavke podvesu svi ds kadrovi koji su unazadili Srbiju tada možete nešto da zahtevate!

Šizika

pre 9 godina

Umesto što se bavi verodostojnošću doktorata visokog funkcionera SNS-a, DS bi trebalo da se pozabavi unutrašnjim raskolom stranke, zašto je više od polovine članova otišlo iz nje i šta su oni koji su u njoj ostali radili dok su bili na vlasti posebno u Beogradu.

dr.mr.fr.prof...

pre 9 godina

A sta cemo sa doktoratima celnika DS!?Uostalom i svih iz prethodne Vlade,SPS,URS?
(paklena, 12. jun 2014 18:36)
Nema mogućnosti za to! Prethodna vlast se na vreme pobrinula da sve zastari! I oni što ni srednju školu nisu regularno završili! Nacija polupismenih!

Milorad

pre 9 godina

Ovo prelazi sve okvire normalne i korektne političke borbe ako nije problem da se nebakćemo sa doktoratima molio bih nadležne u DEMOKRATSKOJ STRANCI odakle i kako je nastao toliki dug za komunalne usluge i koliko godina nisu plaćali, sramota nadam se da redakcija će imati smelosti da ovo objavi jer to nije par hiljada dinara nego milioni za komunalne usluge pa bože gde smo mi to bili i gde idemo..........

Nada

pre 9 godina

Bas sam se pitala sto nema izjava od demokrata,koji samo znaju da kritikuju druge a nevide sebe i sta su ucinili od Srbije dok su bili na vlasti.Sve se oni mesaju gde im nije mesto...

novica952

pre 9 godina

Čak i ako se utvrdi da je rektor Jovanović nešto prikrio kod dobijanja svog doktorskog rada i da je svoju biografiju nakitom nekom Londonskom školom to ništa ne menja stvar i ne treba vezivati sa doktorat ministra Stefanovića.Ta sumnja da su svi doktoranti Megatrenda i nekih drugih fakulteta pod sumnjivim okolnostima stekli svoje diplome odvela bi ovu zajednicu u jedan pravi haos preispitivanja i optuživanja i onih koji su pošteno odradili svoj posao, kao što to kaže ministar Stefanović.Opozicija ima pravo da bude kontrolor vlasti i da ukazuje na gređke i propuste ali nema pravo da pravi afere i neosnovano blati ministra.

Ing.

pre 9 godina

E uhvatili se za doktorat pa to ti je, kao sto je vec ovde neko i napisao a sta je sa vasim studijama po privatnim fakultetima, vi ste toliko toga ruznog iza sebe ostavili, cemer, jad, bedu, pustos, i da ne nabrajam.

Gora

pre 9 godina

Doktorat ministra policije nije u nikakvoj vezi sa njegovim poslom. Najuspesniji predsednik (pa i Srbije ) je bio bravar, pocasni dr. Mase univerziteta. Drug Marko-Leka je bio abadzija pa je izvrsno vodio sektor. Ono sto se zamera DS je gubitak intelektualnog cekica koji je potukao sve oko sebe. Otisli su. Da ih ne nabrajam. Ostao je samo Stari (prof. Micunovic).
Savet za DS : prikupite snagu koju ste izgubili, pripremite se! Nije kraj sveta! Ova NKV vlada ce pasti ako se vratite vasem elitizmu. Nije kriv SNS sto je nastala zbrka,raskoli-koliko ih ima ne mogu se nabrojati.
Jovanovic kao ministar inost. Poslova je rekao: najveca je opasnost kada student diplomira i automatski zeli postati deo ELITE, ne produbljujuci licno znanje ostaje DIPLOMIRANI PROVINCIJALAC.
Tito je iza sebe imao Mosu Pijade,Milovana Djilasa,Kocu Popovica,Nikezica,dr.Ivana Ribara. Normalno da ih sve ne mogu nabrojati.
Zato DS sakupite ljude; dajte ih u ruke Starome, pa i ljudima poput Pekica,desimira T. Tek se tada mozete nadati uspehu. Tudjim neuspesima necete uspeti. Uspet cete samo svojim uspesima.

Aleksandar

pre 9 godina

Doktorat, kao i naučni radovi podležu sudu javnosti čim su objavljeni. Pa, tako i osporavanje toga je normalna stvar. Dakle, ako ima mesta sumnji u doktorat gospodina Stefanovića da ima dosta plagiranih mesta (tj. prepisanih mesta bez navođenja referentne literature ili tekstualno dosta prepisanih mesta, pa i kad se navodi literatura), treba to i proveriti. To što je gospodin Stefanović Ministar policije, ništa ne menja stvar. A pogotovu što je sad doveden u pitanje i kredibilitet njegovog mentora gospodina Miće Jovanovića. Navešću primer, kako se u svetu radi sa naučnim radovima. Jedan južnokorejski naučnik je objavio svoj rad u nacionalnom časopisu. Onda je taj isti rad, malo prerađen, kasnije objavio u međunarodnom časopisu. Posle nekoliko godina, mislim 5 ili 6 godina, međunarodni časopis je otkrio da je rad već bio objavljivan, a što je zabranjeno, pa je autor javno objavio u tom međunarodnom časopisu da povlači svoj rad.

Jovanka Srnic

pre 9 godina

Mislim da bi bilo sasvim u redu da se ispitaju sve doktorske disertacije u Srbiji.Nije moguce da je samo sporna disertacija ministra policije, i to u trenutku kada je to postao, a doktorirao je godinu dana ranije.

bobi

pre 9 godina

Možda je trenutak da se ova stvar ispita do kraja. Ali pre ovog doktorata treba ispitati i mnoge druge. Nije ovo jedini stečen na ovom fakultetu.

Koala

pre 9 godina

Hajde da ispitamo sve diplome DS kadra postavljenog na rukovodeće pozicije u javnim preduzećima koje sada niko ne dira, a trebali bi da budu degradirani odnosno postavljeni na pozicije bar 3 nivoa niže od onih na kojima su. Koliko je "Stefanovića" na lokalnim nivoima koji nam bodu oči i zbog kojih mi sa državnim fakultetima ne možemo da nađemo posao jer niko nije lud da zaposli svog konkurenta.