Krupnju trebaju stručnjaci i gorivo

Aleksandar Vulin izjavio da se situacija u Krupnju smiruje i da su sada tom mestu neophodni stručnjaci, građevinske mašine i gorivo.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.05.2014.

15:18

Default images

Ministar rada i socijalne politike Srbije je rekao da se moraju probiti putevi do Krupnja i oko Krupnja prema okolnim selima kako bi se spaslo ono što je ostalo od letine, jer je reč o kraju koji živi od malina i jagoda.

Oni kojima su kuće oštećene, a osam kuća je potpuno uništeno, sklonjeni su i raspoređeni po drugim kućama, neko kod prijatelja, a brine se o svakom od njih, istakao je Vulin u telefonskoj izjavi za TV Pink.

"Stepen oštećenja je u nekim kućama takav da se više u njima ne može stanovati, ali u velikoj većini nije i one se sada moraju sanirati", najavio je Vulin.

Struja se vratila, vode nema, kanalizacija mora ponovo da funkcioniše, a problem je sa telefonskim i internet vezama, koje takođe teško funkcionišu, naveo je Vulin.

Vulin je ocenio da su Krupnju potrebni prvenstveno saobraćajni stručnjaci, građevinskih profila, zbog radova na putevima.

"Ovde nije problem samo od reke i vode, nego i od klizišta, jer su mnoge kuće više stradale od klizišta nego od vodene stihije", dodao je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: