25.000 džakova za odbranu Smedereva

Oko 25.000 džakova sa peskom postavljeno je na prvu liniju odbrane Smedereva od Dunava, od Železničke stanice do pristaništa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.05.2014.

08:05

Default images

Tokom jutra se očekuje uspostavljanje i druge linije sa oko 15.000 džakova.

U Smederevu je Štab za vanredne situacije intenzivirao radove na preventivnoj odbrani Smedereva od Dunava, ali se vodi računa i o odbrani poplavljenih sela ili onih koja bi mogla biti na udaru, rekla je agenciji Beta komandant gradskog Štaba Jasna Avramović. Ona je dodala da je Smederevo noćas prihvatilo evakuisane iz Gerontološkog centra u Obrenovcu i 20 ljudi smestila u smederevski Dom za stare, 20 u Opštu bolnicu i Sportsku dvoranu Smederevo.

Iz seoskog područja potopljenog vodom 500 osoba je zbrinuto kod rodbine i prijatelja.

Gradski štab za vanredne situacije doneo je sinoć naredbu o racionalnoj potrošnji električne energije i ukidanju dekorativne rasvete, osim institucijama od vitalnog značaja.

Zbog nepovoljnih izveštaja sa terena, Štab je doneo odluku da u saradnji sa Sanitarnom inspekcijom ovog jutra počne dezinfekcija u gradskim i seoskim domaćinstvima.

Iz ugrožene Ralje odvezeno je tri tone životinjskog otpada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: