Ješić: SM stabilna, džakovi u BG

Šleperi sa džakovima sa peskom se upućuju u Beograd iz Sremske Mitrovice, u kojoj je situacija stabilna, poručio potpredsednik Pokrajinske vlade Goran Ješić.

Izvor: B92

Nedelja, 18.05.2014.

07:20

Default images

Vodostaj na Savi je u blagom opadanju i iznosi 849 centimetara, što je za 14 centimetara manje u odnosu na maksimum.

Ješić, koji je i komandant Pokrajinskog štaba za vanredne situacije, rekao je Tanjugu da je jučerašnji maksimalni vodostaj iznosio 863 centimetara, a da je jutros u šest sati izmereno 849 centimetara.

On je, međutim, naglasio da su sve ekipe i dalje na terenu istakavši da je situacija pod kontrolom.

"Iako je došlo do određenog blagog pada vodstaja, ekipe su i dalje u punoj pripravnosti, jer se ne može reći da je opasnost prošla i zbog toga treba biti maksimalno oprezan", ukazao je Ješić.

Prema njegovim rečima, u Štab za odbranu od poplava Javnog vodoprivrednog preduzeća "Vode Vojvodine" u Sremskoj Mitrovici i dalje stiže pomoć u materijalu odnosno šleperi sa peskom i džakovima sa peskom, ali se od sinoć upućuju za Beograd.

U Sremskoj Mitrovici imaju dovoljne količine džakova sa peskom, pa se materijal upućuje tamo gde je potrebnije, rekao je on.

Stručne službe "Voda Vojvodine" intenzivno prate i vesti o stanju na Savi u susednoj Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: