Vučić građanima: Pošteno ću raditi

Aleksandar Vučić pošto je izabran za premijera obratio se građanima ispred Skupštine Srbije gde se okupilo oko 10.000 građana koji su došli iz unutrašnjosti.

Izvor: B92

Nedelja, 27.04.2014.

16:47

Default images

Na bini ispred parlamenta, koja je postavljena sinoć, uz Vučića su stajali svi članovi Vlade Srbije koja je upravo izabrana.

"Vi ste naša snaga i daćemo sve od sebe i pošteno ćemo i odgovorno i hrabro da se borimo za zemlju da bismo zajedno mogli da slavim bolju, uspešniju i lepuš Srbiju", rekao je okupljenima novoizabrani premijer Aleksandar Vučić.

On je ponovio delove iz svog ekspozea a pre svega onaj da se penzije neće smanjivati jer od tih penzija ne žive samo penzioneri već i njihova deca. Vučić je rekao da neće obmanjivati narod, ali i da neće biti lako u narednom periodu. ''Ali za neku godinu bićete srećni što smo ovaj posao zajedno obavljali. Bićete ponosni što ste učestvovali u svemu ovome. Srbija je mnoge prilike prokockala zato što su se političari dodvoravali narodu", rekao je premijer.

On je građanima poručio da mogu da budu sigurni da ih on neće lagati i obmanjivati da će biti lako, ali je obećao da će građani kroz nekoliko godina sigurno biti ponosni i zadovoljni onim što bude učinjeno, a u čemu su i sami učestvovali.

"Želim vam mnogo zdravlja i uspeha i obećavam da ću učiniti sve da zemlja napreduje. Srbija je mnogo prilika prokockala jer su se poltičari udvarali narodu. Ja neću da vam govorim ono što vam je lepo da čujete, ali i kad budete nezadovoljni molim vas da znate da nikada nećemo da krademo i da sve sto budemo radili radićemo jer mislimo da je tako najbolje za narod", rekao je Vucić okupljenim građanima.

On je dodao i da želi da im zahvali sto će na tom putu biti zajedno, upozoriivši da će se pritisci na Srbiju nastavljati, ali da je ona mnogo jača posle izbora.

"Jača je jer ste vi dali veliku snagu Vladi Srbije i danas Srbija može da ima svoj stav povodom važnih međunarodnih pitanja", naveo je Vucić i dodao da smo mi mala zemlja, ali ponosnog naroda koja će umeti da štiti svoj ineteres i da brine o tome kako će naša deca da žive.

"Ono što ćemo da radimo nije usmereno da dobijemo sledeće izbore, ali sam siguran da će naredne generacije biti zadovojne rezultatom koji ostvarimo", poručio je Vucić.

Vi ste ovde zbog budućnosti naše zemlje i da bi naša deca imala perspektivu, rekao je Vucić i ponovio da će stanje u zemlji morati da se popravlja teškim merama.

"Znam da će to sve biti naša krivica, iako nismo ni luk jeli ni luk mirisali. Sada ipak imate čemu da se nadate, normalnoj i uspesnoj Srbiji", rekao je Vučić, zahvalivši koalicionim partnerima, uz poruku građanima da od njih očekuje da o Srbiji brinu kao što su i do sada i uz obećanje: "I mi ćemo to činiti kao i do sada, jako, marljivo,vredno i za nas neće postojati ni subota ni nedelja".

Nešto iza 16 časova par stotina građana, članova i simpatizera SNS-a, počelo je da se okuplja ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu. Blic je preneo da su članovi i funkcioneri naprednjaka došli u Beograd organizvaono autobusima iz više gradova u Srbiji kako bi prisustvovali obraćanju Vučića.

Okupljeni nose zastave Srbije i SNS-a. Saobraćaj na Trgu Nikole Pašića ne funkcioniše čitav dan zbog Beogradskog maratona.
Foto: Tanjug
Oko pet stotina funkcionera i zaslužnih članova SNS došlo je iz šest opština Jablaničkog okruga. Put Beograda je posle podneva krenulo četiri autobusa iz Leskovca, dva iz Vlasotinca i po jedan iz Bojnika i Lebana, a naprednjaci iz Medveđe i Crne Trave su u prestonicu krenuli mini autobusima.

"Ovo je prvi put da se iz redova naše stranke bira premijer i mislimo da je red da ga pozdravimo i da mu čestitamo izbor", rekao je za “Blic” Dejan Cakić, potpredsednik Gradskog odbora SNS u Leskovcu.

On je dodao da se jednodnevno putovanje finansisira iz partijske kase i iz džepova samih putnika.

Vodilo se računa da u autobusima budu svi predsednici mesnih odbora sa po dva zaslužna člana, predsednici saveta mesnih zajednici, naši mladi članovi, žene okupljene u forumu SNS-a, kao i pojedini načelnici i direktori”, pojasnio je Cakić, vođa puta.

Juče su se pojavile nezvanične najave da će biti organizovan skup ispred skupštine povodom izbora nove vlade koju će predvoditi lider SNS Aleksandar Vučić. U skupštinskoj sali je to pitanje danas je pokrenuo poslanik DS Borko Stefanović, a poslanik SNS Dragan Šormaz je rekao da SNS nije zakazala miting.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: