B92 o odlasku Igora Brakusa

Nakon odsustva Igora Brakusa usled političkog angažmana i želje RDP B92 za nastavkom saradnje, koji nije prihvaćen, Brakus više nije deo programskog tima kuće.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

15:17

Default images

Dugogodišnjem autoru i voditelju Igoru Brakusu je ponuđen nastavak redovnog angažmana na radiju, ali i na TV B92, ali kako on to nije prihvatio, RDP B92 potvrđuje da on po sopstvenoj želji nije deo programskog tima od 17. aprila.

Igor Brakus je tokom protekle 23 godine sa svojim timom na mnogo načina obeležio program radija B92 i stvorio neke od kultnih sadržaja po kojima se ova stanica pamtila i čiji su se sadržaji prepričavali.

Kako bi slušaoci i poštovaoci rada Igora Brakusa raspolagali svim činjenicama, želimo da istaknemo da je želja uredništva radija B92 bila da Igor Brakus nastavi sa angažmanom u okviru emisije “Brakus od 3 do 5” I stoga mu je u novoj sezoni ponuđeno da nastavi sa realizacijom programa sa istim sadržajem, konceptom i saradnicima, dok su novi uslovi, vezani isključivo za realizaciju programa, bili u skladu sa uobičajenim očekivanjima i uslovima vezanim za efikasnost produkcije u kojima funkcionišu sve radio stanice na ovdašnjem tržištu.

Apsolutna uređivačka sloboda i autorska autonomija programa “Brakus od 3 do 5” nijednog trenutka nisu bili sporni ili predmet pregovora, niti povod za razlaz.

Bila je privilegija sarađivati sa tako kreativnim i posebnim radio autorom kakav je Igor Brakus i njemu i njegovom timu želimo svaki profesionalni uspeh.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: