Odložena sednica RRA

Zbog bolesti predsednika Saveta RRA odložena sednica na kojoj je trebalo opet da se odlučuje o nacionalnoj frekvenciji za koju su konkurisale Nova i Kopernikus.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 14.04.2014.

12:08

Default images

Sednica je odložena zbog bolesti bolesti predsednika Saveta RRA vladike Porfirija.

Zamenik predsednika Goran Karadžić izjavio je da vladika Porfirije ima visoku temperaturu.

Karadžić je podsetio da je 23. april zakonski rok za odgovor na prigovore koje su, nakon prethodne sednice saveta na kojoj nije doneta odluka o dodeli frekvencije, uputile televizije Nova i Kopernikus.

Savet Republičke radiodifuzne agencije trebalo je danas da održi sednicu o dodeli nacionalne frekvencije koju je koristila ugašena televizija "Avala", a za koju su konkurisale "Nova" i "Kopernikus".

Savet RRA na prethodnoj sednici ponovo nije doneo odluku o dodeli nacionalne frekvencije, pošto su po četiri glasa dobili i "Kopernikus" i "Nova", dok je jedan listić za glasanje ostao nezaokružen.

Za odluku o dodeli frekvencije bilo je potrebno da jedna od televizija dobije pet glasova.

Karadžić je precizirao da se, ako se na današnjoj sednici usvoji jedan ili oba prigovora, glasanje za dodelu frekvencije ponavlja i ona može biti dodeljena.

Ukoliko frekvencija ponovo ne bude dodeljena, rekao je Karadžić, predstavnici RRA će razgovarati sa drugim državnim organima, medju kojima su RATEL i Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, kako bi se videlo ima li svrhe da treći put bude raspisan konkurs.

Ponovni konkurs za nacionalnog emitera raspisan je oktobra prošle godine, a bio je otvoren do 30. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: