Saslušanje Bijelića i Blagojevića

Bivši gradski menadžer Aleksandar Bijelić i bivši direktor Agencije za investicije Marko Blagojević napustili su policiju gde su saslušavani sa još pet osoba.

Izvor: B92, RTS

Subota, 12.04.2014.

11:28

Default images

Oni se sumnjiče za malverzacije u vezi s rekonstrukcijom Bulevara Kralja Aleksandra.

Na saslušanje je, prema najavama B92, pozvan i bivši direktor gradske Agencije za investicije Marko Blagojević.

Kako se navodi u saopštenju policije, Bjelić i Blagojević se sumnjiče za malverzacije u vezi s rekonstrukcijom Bulevara Kralja Aleksandra.

Policija navodi da se sumnja da je prilikom rekonstrukcije Bulevara za izvođača radova nezakonito izabrano preduzeće "Balkan gradnja", iako je ponuda drugog ponuđača bila povoljnija za šest miliona evra.

Takođe se sumnja da je kompletan postupak izbora najpovoljnijeg ponuđača nepravilno sproveden i da je po nalogu menadžmenta grada izabrana "Balkan gradnja" za izvođača radova.

Kako navodi policija, ovakvim postupanjem menadžmenta sumnja se da je budžet grada Beograda oštećen za iznos od oko 6 miliona evra.

Saslušanje Bijelića i Blagojevića biće nastavljeno u ponedeljak.

Aleksandar Bijelić, funkcioner Demokratske stranke, pre dva dana je izjavio da je sve radio po zakonu i da je spreman da se odazove pozivu nadležnih organa, da nema potrebe da se u tabloidima najavljuje njegovo hapšenje.

Lider demokrata Dragan Đilas izjavio je da niko iz njegovog tima u vreme dok je bio gradonačelnik nije prekršio zakon uključujući i Bijelića i Blagojevića koji su danas saslušani.

Više o tome pogledajte u video prilogu B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: