Petak, 11.04.2014.

14:09

Rusija bi silom da crta nove podele

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen traži od Rusije da povuče trupe sa ukrajinske granice i uključi se u dijalog uz poštovanje suvereniteta Ukrajine.

Izvor: Tanjug

Default images

Pokušaji Rusije da silom iscrta nove linije podele u Evropi, da ograniči suverenitet Ukrajine i ponovo stvori novu sferu uticaja nad drugim zemljama, kršeći međunarodne norme, poručio je Rasmusen nakon sastanka s bugarskim predsednikom Rosenom Plevnelijevim u Sofiji.

NATO, prema njegovim rečima, preduzima korake u cilju rešavanja problema nestabilnosti koji su nastali "nelegitimnim" akcijama Rusije, preneo je AP.

Rasmusen je pozvao na pronalaženje političkog rešenja za krizu i dodao da Alijansa ne razmatra vojnu akciju u Ukrajini.

On je takođe zatražio da se zaustavi smanjivanje vojnih budžeta.

Rasmusen je u Sofiju došao iz Praga gde se juče sastao sa českim premijerom Bohuslavom Sobotkom.

U Ženevi su za četvrtak sledeće nedelje zakazani razgovori Evropske unije, Rusije, Ukrajine i SAD o smirivanju ukrajinske krize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: