"Bez vojne akcije SAD u Ukrajini"

Američki predsednik Barak Obama odbacio bilo kakvu vojnu akciju SAD u Ukrajini, ali je obećao da će izgraditi "snažan diplomatski front" protiv Rusije.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.03.2014.

00:35

Default images

"Nećemo ulaziti u vojnu akciju u Ukrajini. Ono što ćemo da uradimo jeste da mobilišemo sve naše diplomatske izvore da obezbedimo da smo dobili snažnu međunarodnu povezanost koja šalje jasnu poruku", rekao je Obama u intervju sa američku televizijsku mrežu NBC u San Dijegu u američkoj državi Kalifornija, prenela je agencija AFP.

Rojters dodaje da je Obama, koji je nametnuo sankcije 11-torici ruskih i ukrajinskih zvaničnika u ponedeljak, rekao da će Vašington pogurati diplomatske napore da se izvrši pritisak na Rusiju da "olabavi stisak" regiona Krima na jugu Ukrajine.

"Postoji bolji put, ali mislim i da bi, čak, Ukrajinci priznali da je za nas (SAD) da se uključimo u vojnu akciju s Rusijom ne bi bilo prikladno i ne bi bilo dobro ni za Ukrajinu ", rekao je Obama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: