Institut i Ognjanovići o donaciji

Predstavnici Instituta za majku i dete i porodica Ognjanović potpisali Protokol o donaciji tom Institutu preostalog novca prikupljenog za lečenje male Tijane.

Izvor: B92

Petak, 14.03.2014.

16:25

Default images

Podsetimo, njihova ćerka Tijana Ognjanović je preminula ne dočekavši transplantaciju srca u Hjustonu.

Tijana Ognjanović je bolovala od restriktivne kardiomiopatije i, kad se stanje pogoršalo, bila joj je hitno potrebna transplantacija srca, koja se u Srbiji ne radi. Za njeno lečenje je pokrenuta velika humanitarna akcija u kojoj je prikupljeno 2,5 miliona evra.

Ne dočekavši transplantaciju, mala Tijana je preminula 15. jula u bolnici u Hjustonu, a od novca za njeno lečenje preostalo je 1,6 miliona evra.

Tijanini roditelji, Jelena i Nebojša Ognjanović, saopštili su ranije svoju odluku da novac daju Institutu za majku i dete, ističući da imaju neograničeno poverenje u lekare te ustanove.

Predsednik Upravnog odbora Instituta Dušan Jovanović rekao je novinarima da je danas održana vanredna sednica tog Odbora, kojoj su prisustvovali i Ognjanovići sa advokatom, na kojoj je potpisan Protokol o donaciji opreme.

Jedna od tačaka Protokola, kako je rečeno na vanrednoj konferenciji za novinare, obavezuje obe strane da se do realizacije donacije ne iznose detalji u javnost.

Kako je rekao Jovanović oprema koja će biti nabavljena biće namenjena za svu bolesnu decu koja se leče u Institutu za majku.

Pored Jovanovića vanrednoj konferenciji za novinare prisustvovali su Predrag Ninić i Aleksandar Stojanović, članovi Upravnog odbora kao i direktor Instituta Radovan Bogdanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: