"Noćni vukovi" krenuli u Ukrajinu

Grupa ruskih bajkera "Noćni vukovi", sa kojima redovno vozi i ruski predsednik Putin, krenula je u Ukrajinu kako bi podržala pro-ruske demonstrante.

Izvor: B92

Petak, 28.02.2014.

17:45

Default images

Putin sa ovim bajkerima vozi svoj Harli Dejvidson i naziva ih svojom braćom. Kaže da je veoma blizak sa njihovim dugokosim liderom, Aleksandrom Zaldostanovim, koji je poznat po nadimku "Hirurg".

Jedna patriotska grupa protivi se evro-integracijama Ukrajine i pokretu protesta koji je preuzeo vlast u Kijevu.

"Sutra ljudi organizuju akciju koju su nazvali Rusko proleće", rekao je Zaldostanov za Ria Novosti, a prenosi AFP. On je precizirao da će događaj da započne u gradu Popasnaja, na istoku Ukrajine.

"Kolona će krenuti u 8 sati (po lokalnom vremenu), i voziće se kroz ceo istočni deo Ukrajine", rekao je, objasnivši da će se on uputiti u glavni grad Krima Sevastopolj, gde se nalazi ruska pomorska baza na Crnom moru.

On je takođe naveo da će bajkeri isporučiti humanitarnu pomoć Sevastopolju.

Prošle godine Putin je odlikovao Zaldostova nakon što je ta grupa pomogla da se obnovi spomenik sovjetskom heroizmu u ratovima u Volgogradu.

Klub ima svoj ogranak u Kijevu, a cilj toga je da se širi "ruski uticaj širom sveta".

Članovi kluba su nedavno posetili i Srbiju i tada je predsednik Tomislav Nikolić dobio prsluk Vukova sa grbovima Srbije i Rusije od Zaldastanova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: