Ivanoviću ipak produžen pritvor

Lideru GI SDP Oliveru Ivanoviću danas je produžen pritvor za još dva meseca.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 27.02.2014.

16:19

Default images

Kako je Tanjugu izjavila portparolka Euleksa Irina Gudeljević postoji opasnost od bekstva i uticaja na svedoke.

Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić najavio je, u izjavi agenciji Beta, da će sutra uložiti žalbu na rešenje o produženju pritvora. On je ranije izjavio da ne postoje razlozi za produženje pritvora Ivanoviću.

Podsetimo, tužilac Euleksa zatražio je juče da se produži pritvor Ivanoviću, a odluka o eventualnom produženju pritvora morala je da bude doneta do večeras u ponoć, jer je tada isticao pritvor koji mu je određen na 30 dana.

Inače, Vlada Srbije je ponudila garancije da će Ivanović i još nekolicina pritvorenih Srba u svakom momentu biti dostupni pravosuđu na Kosovu ukoliko im se dozvoli odbrana sa slobode.

Šef Euleksa Bernd Borhart je kazao da će ove garancije razmatrati sudije prilikom odlučivanja o pritvoru osumnjičenim.

Odluka o eventualnom produženju pritvora mora biti doneta u toku dana, jer danas ističe 30 dana pritvora, koji je Ivanoviću prvobitno odreden.

Oliver Ivanović je uhapšen 27. januara, a tereti se da je učestvovao u navodnim ratnim zločinima iz 1999. godine i u posleratnim incidentima iz 2000. godine, uključujući teško ubistvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

21 h

Podeli: