Brazilija: Suzavcem na demonstrante

Najmanje dve osobe povređene su kada je brazilska policija upotrebila suzavac i gumene metke da bi rasturila demonstracije u glavnom gradu Braziliji.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.02.2014.

00:41

Default images

U akciji protesta koji je organizovao pokret brazilskih seljaka-bezemljaša, učestvovalo je najmanje 15.000 ljudi, navodi agencija Frans pres.

"Kada je policija videla da uzimamo materijal iz autobusa (za postavljanje barikade) krenula je na nas gasom i svim drugim", rekao je neimenovani predstavnik demonstranata.

Protestni marš počeo je mirno ali je sukob sa policijom počeo kako su se približili predsedničkoj palati.

Predsednica Dilma Rusef nije bila u zgradi.

Zbog obima protesta, brazilski Vrhovni sud koji se nalazi kod trga gde je održavan, otkazao je zasedanje, navodi francuska agencija.

Prema izjavi predstavnika suda, nije postojala namera demonstranata da uđu u zgradu, ali je obezbeđenje preporučilo otkazivanje sednice zbog broja demonstranata.

Posle sukoba s policijom, demonstranti su se udaljili i otišli prema obližnjoj zgradi Kongresa.

Među demonstrantima su bili poljoprivredni radnici koji obeležavaju 30 godina od osnivanja Pokreta seljaka-bezemljaša (Movimento dos Trabalhadores Sem Terra, MST).

Pokret decenijama zahteva od vlada obuhvatnu zemljišnu reformu i razočaran je sporim napretkom koji je načinjen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: