Nedelja, 12.01.2014.

10:16

CG: Nova istraga ubistva Jovanovića

Vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Crne Gore Veselin Vučković zatražio je ponovno otvaranje istrage o ubistvu urednika lista “Dan” Duška Jovanovića.

Izvor: Tanjug

Default images

Vučković je, kako je objavio današnji “Dan”, od Višeg suda u Podgorici zatražio da mu dostavi kompletan predmet o ubistvu Jovanovića, kako bi Tužilaštvo moglo da preduzme konkretnje radnje povodom ponovnog otvaranja istrage.

Dodaje se da će Tužilaštvo uzeti i izjave od svih lica koja su radila na rasvetljavanju ubistva direktora “Dana”.

Vučković je ranije kazao da je predmet Jovanovićevog ubistva i dalje otvoren, jer je, do sada, povodom ubistva direktora “Dana”, pravosnažno osuđen jedino Damir Mandić, zbog saučesništva, a direktni izvršilac i nalogodavac nisu otkriveni.

Duško Jovanović ubijen je u noći, 27. maja 2004. godine ispred redakcije lista “Dan”, a ubice iz tamnog “golfa 3” u pokretu na njega su ispalile smrtonosne hice iz automatske puške.

Ni nakon deset godina od zločina se ne zna ko je sve te noći bio u “golfu 3”, ko je imao kakvu ulogu u organizaciji ubistva, a najmanje ko je i zbog kojeg motiva naručio ubistvo vlasnika i glavnog urednika “Dana”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: